A tonhalhoz
Vágja a tonhalfilét 4 darabra, és távolítsa el róla a zsírt.
Ezután vágja félbe az almát: az egyik felét áztassa 10 órára citromlébe, a másikat pedig eszpresszóba.
A tonhalhoz
Vágja a tonhalfilét 4 darabra, és távolítsa el róla a zsírt.
Ezután vágja félbe az almát: az egyik felét áztassa 10 órára citromlébe, a másikat pedig eszpresszóba.
Vágja finomra a mentát és a petrezselymet, vágja szeletekre az avokádót, és ízesítse sóval és citromlével.
Vegye elő a kávéban, illetve a citromban pácolt almát, és vágja őket vékony szeletekre.
A mártáshoz
Keverje össze a narancsot, a citromot, a cukrot és a fahéjat, majd adja hozzá a kávét.
A mousse-hoz
Tisztítsa meg az avokádót, keverje össze a pépet az extra szűz olívaolajjal, a chilivel és a lime levével, majd adja hozzá a kávét.
Szűrje le a keveréket egy finom szövésű szitán, és adja hozzá a tejszínt.
Hűtse le a keveréket, mielőtt a tartóba teszi.
A díszítéshez
Hagyja, hogy az alma összeérjen a citrommal, majd szórja meg cukorral, és szárítsa a sütőben 90 °C-on két órán keresztül, 30 percenként megfordítva.
Rendezze el az almaszeleteket, az avokádót és a lazacot a tányéron, adja hozzá a mousse-t, majd végül locsolja a mártást a tonhalra.
Külön köszönet Christian Grazianinak, az IFSE Culinary Institute – School of Haute Cuisine and Patisserie szakácsiskola egykori tanítványának.