Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
10ó

Hozzávalók
A tonhalhoz
  • 360 g tonhalfilé
  • 1 szál menta
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 alma
  • 1 avokádó
  • só ízlés szerint
  • 1 citrom
  • 80 g eszpresszókávé
  • földimogyoró-olaj ízlés szerint
A mártáshoz
  • 160 g narancs
  • 80 g citrom
  • 20 g eszpresszókávé
  • fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
A mousse-hoz
  • 4 avokádó
  • 160 g eszpresszókávé
  • chili ízlés szerint
  • 40 g lime
  • 200 g tejszín
  • extra szűz olívaolaj ízlés szerint
Elkészítés

Elkészítési mód

A tonhalhoz

Vágja a tonhalfilét 4 darabra, és távolítsa el róla a zsírt.

Ezután vágja félbe az almát: az egyik felét áztassa 10 órára citromlébe, a másikat pedig eszpresszóba.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Vágja finomra a mentát és a petrezselymet, vágja szeletekre az avokádót, és ízesítse sóval és citromlével.

Vegye elő a kávéban, illetve a citromban pácolt almát, és vágja őket vékony szeletekre.

A mártáshoz

Keverje össze a narancsot, a citromot, a cukrot és a fahéjat, majd adja hozzá a kávét.

 

A mousse-hoz

Tisztítsa meg az avokádót, keverje össze a pépet az extra szűz olívaolajjal, a chilivel és a lime levével, majd adja hozzá a kávét.

Szűrje le a keveréket egy finom szövésű szitán, és adja hozzá a tejszínt.

Hűtse le a keveréket, mielőtt a tartóba teszi. 

 

A díszítéshez

Hagyja, hogy az alma összeérjen a citrommal, majd szórja meg cukorral, és szárítsa a sütőben 90 °C-on két órán keresztül, 30 percenként megfordítva.

 

 

Tálalás

Rendezze el az almaszeleteket, az avokádót és a lazacot a tányéron, adja hozzá a mousse-t, majd végül locsolja a mártást a tonhalra.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Külön köszönet Christian Grazianinak, az IFSE Culinary Institute – School of Haute Cuisine and Patisserie szakácsiskola egykori tanítványának.

 

 

Az ideális kávé a recepthez
Qualità Rossa
Testes íz
A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.
TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST