Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

A KÁVÉSÖRBET MINDEN FRISSESSÉGE

Íme, az ízletes, kávésörbet elkészítésének titkai. Élvezd a Lavazza receptjeit a legjobbakkal.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A kávésörbet a híres és kedvelt olasz desszert, a klasszikus sörbet egyik legkedveltebb változata.

Ezt a hideg desszertet a gyümölcsfagylalt ősének tartják.

Friss és ízletes, minden évszakban tökéletes desszert.

Eredete az ókorig nyúlik vissza, amikor Néró császár jeget hozatott az Appenninekből Rómába. Szicíliában az arabok megtanulták használni az Etna hóját tengeri sóval keverve, hogy alacsonyan tartsák a sörbet hőmérsékletét a feldolgozás során.

A sörbet feltalálása a szicíliai Aci Trezza egy halászára vezethető vissza, aki a tengeri só és hó keverékének felhasználásával létrehozta a fagylaltozó prototípusát.

Ennek az ízletes desszertnek az elkészítéséhez a Delizioso kávét javasoljuk. Ez egy összetéveszthetetlen eszpresszó, amely brazil, ázsiai és közép-dél-amerikai arabica babokból készül, lágy és édes aromájú jegyekkel. 

ÖSSZETEVŐK

330 ml víz

180 g eszpresszó (6 ristretto eszpresszó)

120 g cukor

150 g tejszín

6 teáskanál eszpresszó és 13 teáskanál amaretto 

ÚTMUTATÓ

1.     Készíts egy eszpresszót..

2.     Oldd fel a cukrot az eszpresszóban, és add hozzá a vizet: jól keverd össze.

3.     Ezután add hozzá a folyékony tejszínt, és keverd össze őket.

4.     Öntsd mindet egy műanyag edénybe, és tedd a fagyasztóba 4-5 órára. (Minél         nagyobb a mennyiség, annál hosszabb ideig kell a fagyasztóban tárolni).

5.     Miután megfagyott, törd dobókocka méretű darabokra.

VÉGÜL:

Adj hozzá több teáskanálnyi eszpresszót és amarettót, majd keverd el az egészet botmixerrel. Ezután fel is szolgálhatja a kávésorbetet.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.