Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

A kávézás élménye: tapasztald meg!

A kávé világa a Lavazza Training Center szakértőinek vezetésével

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Kávéfőzési módszerek, kávékóstolók, különböző eredetű kávék. A Training Center a kávékultúra minden főbb szempontját felöleli. Itt minden kérdésedre választ kaphatsz a kávé világával kapcsolatban, a szakértői csapatunk által kínált széleskörű tudásnak és készségeknek köszönhetően.

KÁVÉFŐZÉSI MÓDSZEREK

A tökéletes kávé elkészítésének számos módja létezik, a leghagyományosabbtól a leginnovatívabbig. A Lavazza Training Center az összes kávéfőzési módszerről kínál tanfolyamokat a szakemberek számára.

MOKKAFŐZŐ

Az olasz kávéval való kapcsolatának köszönhetően a kotyogós kávéfőző talán a legelterjedtebb konyhai eszköz az olasz otthonokban. Mióta a jól ismert Bialetti 1933-ban megtervezte, különböző modelleket fejlesztettek ki, segítve ezzel az olasz kávékultúra elterjedését a világban. Bár használata egyszerű, van néhány apró trükk, hogy a kávé igazán kiemelkedővé váljon.  Ilyen például a vízhőmérséklet, az őrölt kávé mennyisége és a hőközlés intenzitása. Fedezzük fel a tökéletes kávé elkészítésének minden trükkjét.

CHEMEX

Egyedi és kifinomult tervezés jellemzi minden idők legelterjedtebb kávéfőzőjét: egy német vegyész által az Amerikai Egyesült Államokban 1941-ben feltalált Chemex neve mára már minden kávéimádó számára ismerősen cseng. A kávéfőzés varázsa a rituáléban rejlik, amely a kávé hatóanyagainak extrakcióját kíséri: a szűrő kiválasztása, a víz öntésének technikája és az időzítés. Nem véletlen, hogy a legelegánsabb csepegtetős kávéfőző ma a MoMában, a Modern Művészetek Múzeumában van New Yorkban kiállítva. 

HIDEG FŐZET

Az Amerikai Egyesült Államok tette híressé a hidegen „főzött” kávét a világban, de először Japánban, az 1600-as években kezdték el fogyasztani. Innen a holland kereskedőknek köszönhetően a világ többi részére is eljutott, ezért is nevezik holland vagy kiotói kávénak. Az elkészítéséhez szükség van egy hidegen „főző” toronyra és... sok türelemre! A készítési mód titka a víz lassú csorgásában rejlik, ahogyan az cseppről cseppre átcsordogál az őrölt kávén.

NEAPOLITAN KÁVÉFŐZŐ

A történelmi jelentőségű nápolyi kávéfőző valójában Franciaországból származik, méghozzá az 1819-es évekből, és állítólag a párizsi Morize tervezte. Az évszázadok során azonban a cuccumella a nápolyi kultúra és hagyomány szimbólumainak egyike lett. A kémiai képletek bonyolultságával vetekedő, értékes nápolyi kávéfőző használata közben rendkívül kell figyelni a részletekre: itt mindent megtalálsz, amit tudni kell a „’na tazzulella”, azaz egy csésze tökéletes kávé élvezetéhez!

DUGATTYÚS KÁVÉFŐZŐ VAGY FRANCIA SAJTÓ

Dugattyús kávéfőző, French Press, melior, cafetière à piston vagy francia kávéfőző: ezt az extrakciós rendszert annyi néven ismerik, ahány országban használják. Ideális teakészítéshez és áztatáshoz, jellegzetes dizájnnal rendelkezik, egyedi technológiája pedig elválasztja a vizet az őrölt kávétól. Bármelyik italt is részesíted előnyben a French Press kávéfőzőben, fedezd fel a legjobb használatának titkait.

KÁVÉ

Az első eszpresszó kávéfőző prototípusát 1855-ben mutatták be a Párizsi Világkiállításon. Egy speciális extrakciós folyamatnak köszönhetően az eszpresszó egy intenzív ízű és aromájú, sűrű ital.

ESZPRESSZÓ, AZ OLASZOK SZIMBÓLUMA AZ EGÉSZ VILÁGON.

Krémes, testes ízű, aromás. Az eszpresszóra úgy tekintünk, mint az igazi olasz kávéra. Egy eszpresszó elkortyolgatása teljes érzékszervi élményt jelent, amely magában foglalja a látványt, az illatot és az ízt.

Az eszpresszó ezekből az elemekből áll: aroma, krém, test, íz és a csésze. 


AROMÁK

Minden keverék különböző jegyekkel rendelkezik, amely miatt minden egyes kávé eltérő ízvilágot tükröz: a csokoládés, virágos és gyümölcsös íz csak néhány aroma a kávéban rejlő ízek közül.


KRÉMESSÉG

Egy vizuális ábrázolás, amely utal a kávé jellemzőire, melyeket élvezni fogsz. Arra késztet, hogy megkóstold. A krém soha nem lehet habos,, de túl könnyű vagy túl sötét sem.


TESTESSÉG

Ez tükrözi a kávé állagát, teljességét és sűrűségét a keverékben megtalálható anyagok egyensúlyának megfelelően. 


ÍZ

Keserű, sós, savanyú vagy édes: a kávé íze e négy paraméter egyensúlyában rejlik.


A CSÉSZE

A valódi olasz eszpresszót egy 35–40 °C-ra előmelegített, csonka kúp alakú és maximálisan 70 ml űrtartalmú minőségi csészében kell felszolgálni.


A KÁVÉ GYÖKEREI: HONNAN SZÁRMAZIK A KÁVÉ?

A Lavazza Kávé gyökerei című, a kávét a nyugati világba vezető úton végigkísérő, a kávé jelentését a különböző kultúrákban feltáró utazással kívánta megünnepelni ezt az egyedülálló és ikonikus terméket.

A projekt, amelyről a „gasztronómus” újságíró, Vittorio Castellani (más néven Kumalè séf) egy könyvet is írt, ezer módját tárja fel annak, hogyan igazították a kávét a mindennapi fogyasztók különféle ízlésvilágához és szokásaihoz.

Kumalè séf elmondta, hogy bár manapság az eszpresszót „a kávé univerzális nyelvének tekinthetjük, amelyet mind az öt kontinensen „beszélnek”, fontos megjegyezni, hogy minden országnak megvannak a ma is létező „helyi nyelvjárásai”: a sajátos rituálék, szertartások, szokások és kávéfogyasztási módok, amelyek az egyéni hagyományokon alapulnak. 

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.