*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Ismerd meg, hogyan készíts egy egyszerű, könnyű desszertet és vacsora utáni kávét egyben.
Mi a szép ebben a desszertben? Valójában nem kell jegyet foglalnod Szicíliába, hogy élvezhesd az autentikus ízét.
Az egyik kedvenc granita alapú receptünk a kávés granita ricotta krémmel. A granita tökéletes alapital ahhoz, hogy eredeti recepteket hozz létre különféle összetevőkkel, többek között kávéval.
Ennek az ízletes receptnek az elkészítéséhez javasoljuk, hogy használj 100%-os arabica kávét, mint például a Cereja Passita kávét, egy testes keveréket a Cerrado fennsíkról, mézes és csokoládés aromájú jegyekkel.
Ez a hihetetlen fagyos recept nagyon könnyen elkészíthető! Próbáld ki!
kotyogós kávéfőző
Tál
Habverő
Sütő
500 ml kávé
100 g cukor
0,4 dl víz
½ vaníliarúd
125 g tehéntejből készült ricotta
28 g porcukor
4 szelet kalács
1. Készítsd el a kávét a kotyogós kávéfőzőben.
2. A cukrot és a vaníliarudat keverd össze egy edényben, és forrald fel.
3. Öntsd az egészet egy tálba, és helyezd a fagyasztóba.
4. 30 percenként keverd meg egy villával, amíg meg nem fagy.
1. Dolgozd össze a ricottát és a porcukrot a habverővel, amíg homogén krémet nem kapsz, majd hűtsd le.
2. Pirítsd a kalácsszeleteket a sütőben 5 percig, 180 fokon.
Végül a granitát pohárban kínáld, kiegészítésként pedig körítsd egy kanál édes ricottával és egy szelet kaláccsal.
Ha nyáron Olaszországban, különösen Dél-Olaszországban jársz, feltétlenül meg kell kóstolnod a híres granitát. Ez a frissítő, ízletes és édes finomság különösen a forró napokon kihagyhatatlan ital.