Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Eszpresszó készítése otthon, a kotyogós kávéfőzővel

A Lavazza-csapat 2-3 perc

ÖSSZETEVŐK

Használd a Lavazza Eszpresszó Italianot (előre őrölt kávé vagy egész kávébab).

FELSZERELÉS

3 csésze a kotyogós kávéfőzőből (bármi, ami kisebb, mint a 3 csésze a kotyogós kávéfőzőből, alternatív megoldás lesz).

1. LÉPÉS: FORRALJ VIZET

Forralj fel legalább 120 ml szűrt vagy palackozott vizet.

2. LÉPÉS: ŐRÖLD MEG A LAVAZZA ESZPRESSZÓ ITALIANO TELJES KÁVÉBABOT, VAGY MÉRJ KI 20 GRAMM LAVAZZA ESZPRESSZÓ ITALIANO KÁVÉT.

Őrölj 20 gramm kávét közepesen finomra. Az állagának az asztali sóhoz hasonlónak kell lennie, de nem porszerűnek, mint az eszpresszógépben való használathoz.

3. LÉPÉS: TÖLTS VIZET A KOTYOGÓS KÁVÉFŐZŐBE

Miután felforrt, önts 120 ml forralt vizet a kotyogós kávéfőző alsó kamrájába. Ha a víz elborítja a szelepet, akkor a kotyogós kávéfőző túl kicsi.  Ehhez a recepthez 3 csészés kotyogós kávéfőzőt használunk. Egy ennél kisebb méretű kotyogós kávéfőző túl kicsi lesz.

4. LÉPÉS: TÖLTS 20 GRAMM ŐRÖLT KÁVÉT A KOTYOGÓS KÁVÉFŐZŐ KÁVÉTARTÓ SZŰRŐJÉBE

Tölts 20 gramm őrölt kávét a kotyogós kávéfőző kávétartó szűrőjébe. A szűrőt enyhén megrázva oszlasd el egyenletesen a kávét. Ne tömörítsd és ne nyomkodd meg a kávét.

5. LÉPÉS: SZERELD ÖSSZE A KOTYOGÓS KÁVÉFŐZŐT

Egy törülközőt használva (a kávéfőző nagyon forró lesz), helyezd a szűrőt a helyére, az alsó kamra fölé. Ezután csavard rá a felső kamrát. Ügyelj arra, hogy megfelelően legyen becsavarva és teljesen zárjon.

6. LÉPÉS: HELYEZD A KOTYOGÓS KÁVÉFŐZŐT A TŰZHELYRE

Helyezd a kotyogós kávéfőzőt a tűzhelyre, alacsony vagy közepes hőfokra. Ha nagy felületű elektromos tűzhelyet használsz, érdemes a kotyogós kávéfőzőt oldalra helyezni úgy, hogy a fogantyúja a fűtőelemmel ellentétes irányba nézzen. Ez segít elkerülni, hogy a fogantyú túlságosan felmelegedjen.

7. LÉPÉS: AZ ELSŐ BUBORÉK MEGJELENÉSE UTÁN AZONNAL VEDD LE A KOTYOGÓS KÁVÉFŐZŐT A TŰZRŐL

Várd meg, hogy a kotyogós kávéfőző elkezdje főzni a kávét. Hagyd nyitva a fedelét. Látni fogod, hogy a lefőzött kávé egyenletes sugárban áramlik a kotyogós kávéfőző felső kamrájába. Amikor a kávé egyenletes folyása megszűnik, és buborékok kezdenek megjelenni, azonnal vedd le a kotyogós kávéfőzőt a tűzről, és az alsó kamrát helyezd egy tál szobahőmérsékletű vízbe, hogy lehűljön.

8. LÉPÉS: KÓSTOLD MEG A KÁVÉT

Most már körülbelül 60-65 ml főzött kávéval kell rendelkezned. Öntsd a tálalópoharadba, és élvezd!

Ha savanyú, akkor alul van extrahálva, és finomabb őrleményt kell használnod.
Ha keserű, akkor túlextraháltad a kávét, és kissé durvább őrleményt kell használnod.
Ha nem kellemetlenül keserű vagy savanyú, akkor az őrlési méret megfelelő volt, és ezt a kávét önmagában is fogyaszthatod (finom), vagy  továbbléphetsz a következő lépésre, és készíthetsz egy kapucsínót.

filteres kávé készítése


Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.