Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

ALT ALT

Egy különleges kávétorta mindenkinek

Tanuld meg a Lavazzától, hogyan készítheted el az egyik legkedveltebb kávétorta gluténmentes változatát.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A gluténmentes kávétorta az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb amerikai desszert, a klasszikus kávétorta gluténmentes változata.

A brióshoz hasonló, lágy állagú kávétortát gyakran adják kísérőnek egy csésze kávé vagy tea mellé.

Eredete a tizennyolcadik századra nyúlik vissza, amikor az amerikai szakácsok kávéval ízesített süteményeket készítettek, hogy ne pazarolják az italt.

Az első világháború befejezése után a modern pasztőrözési technikáknak köszönhetően a kávétortát tejföllel vonták be.

Ez a változat ízletes és mindenki számára megfelelő.

ÖSSZETEVŐK

4 tojás

60 ml növényi olaj

100 ml kávé

150 g porcukor

1 g só

75 g burgonyakeményítő

30 g rizsliszt

45 g kukoricaliszt

fél citrom héja

8 g élesztő

1 tasak vaníliakivonat

UTASÍTÁSOK:

1.     Készítsd el a kávét, és hagyd, hogy lehűljön egy kicsit: ehhez a recepthez langyosan van rá szükség.

2.     Válaszd szét a tojásfehérjét és a sárgáját.

3.     Keverd össze a kávét az olajjal és a citrom héjával egy habverő segítségével.

4.     Szitáld rá a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliaaromát, hogy a keverék könnyű és lágy maradjon.

5.     Habverővel verd fel a tojásfehérjét körülbelül 5 percig, majd adj hozzá egy csipet sót, és folytasd, amíg a keverék meg nem keményedik.

6.     Miután felverted a tojásfehérjét, add hozzá a keverékhez úgy, hogy a keverék alját a fehérje tetejére hajtod, hogy ne képződjenek csomók.

7.     Vegyél elő a chiffon tortához muffin formákat, kend ki azokat, és önts beléjük formánként kb. 100 g keveréket: a muffinok most már készen állnak a sütésre.

VÉGÜL

Tedd be a muffinokat a sütőbe 35 percre 150 °C-on.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.