*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Tanuld meg a Lavazzától, hogyan készítheted el az egyik legkedveltebb kávétorta gluténmentes változatát.
A gluténmentes kávétorta az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb amerikai desszert, a klasszikus kávétorta gluténmentes változata.
A brióshoz hasonló, lágy állagú kávétortát gyakran adják kísérőnek egy csésze kávé vagy tea mellé.
Eredete a tizennyolcadik századra nyúlik vissza, amikor az amerikai szakácsok kávéval ízesített süteményeket készítettek, hogy ne pazarolják az italt.
Az első világháború befejezése után a modern pasztőrözési technikáknak köszönhetően a kávétortát tejföllel vonták be.
Ez a változat ízletes és mindenki számára megfelelő.
4 tojás
60 ml növényi olaj
100 ml kávé
150 g porcukor
1 g só
75 g burgonyakeményítő
30 g rizsliszt
45 g kukoricaliszt
fél citrom héja
8 g élesztő
1 tasak vaníliakivonat
1. Készítsd el a kávét, és hagyd, hogy lehűljön egy kicsit: ehhez a recepthez langyosan van rá szükség.
2. Válaszd szét a tojásfehérjét és a sárgáját.
3. Keverd össze a kávét az olajjal és a citrom héjával egy habverő segítségével.
4. Szitáld rá a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliaaromát, hogy a keverék könnyű és lágy maradjon.
5. Habverővel verd fel a tojásfehérjét körülbelül 5 percig, majd adj hozzá egy csipet sót, és folytasd, amíg a keverék meg nem keményedik.
6. Miután felverted a tojásfehérjét, add hozzá a keverékhez úgy, hogy a keverék alját a fehérje tetejére hajtod, hogy ne képződjenek csomók.
7. Vegyél elő a chiffon tortához muffin formákat, kend ki azokat, és önts beléjük formánként kb. 100 g keveréket: a muffinok most már készen állnak a sütésre.
Tedd be a muffinokat a sütőbe 35 percre 150 °C-on.