*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Nyáron a kávéivók a következő nyári kávéitalok valamelyikét kereshetik, hogy hűsítsék magukat.
Sokan fontolóra vehetik, hogy nyáron a forróról a jeges kávéra térjenek át. Bevalljuk, semmi sem hasonlítható össze egy frissítő jegeskávé recepttel, amikor a forró nyári napsütéssel van dolgunk, akár a tengerparton töltöd az idődet, akár grillezel, akár szabadtéri kalandra indulsz szeretteiddel és barátaiddal.
Ebben a cikkben három nyári kávéitalt vizsgálunk meg, amelyek segítenek lehűlni, ha a hőség túl nagyra fordul.
A kávé és a narancslé kombinációja szokatlan párosításnak tűnhet, erről a kombinációról azonban kiderül, hogy mennyei párosítás! Ez a kellemes reggeli ital felfrissíti és aktívvá teszi a reggeledet, komplex és hűsítő ízével pedig egy korty energiát ad! Lássuk, mi kell hozzá, hogy néhány egyszerű lépésben elkészítsük!
Használhatsz eszpresszót, hideg kávésűrítményt vagy más, általad választott intenzív főzetet; a narancslevet megtalálod a helyi szupermarketben, vagy frissen facsarhatod - mi ezt a megoldást részesítjük előnyben; ez az ital könnyen elkészíthető: tölts egy poharat körülbelül ⅔-ig jéggel, közvetlenül azelőtt, hogy beleöntöd a narancslevet. Ekkor öntsd rá a kávét a narancslére, és díszítsd egy narancsszelettel.
A narancsos Cold Brew készen áll! Kóstold meg, és meg fogsz lepődni ettől a csodálatos, mégis merész kombinációtól!
Egy forró nyári napon csak egy dolog lehet jobb egy jeges limonádénál: egy finom jeges kávés limonádé. Ez az ital népszerű Svédországban, ahol Kaffelemonádnak hívják. Ehhez az italhoz azonban nem kell Svédországba utazni, hiszen otthon is gyorsan elkészíthető három egyszerű hozzávalóból:
Tedd a kávét, a citromot és a cukrot egy befőttesüvegbe, majd öntsd a hűtött kávét egy befőttesüvegbe vagy egy koktél shakerbe, és ízlés szerint adj hozzá citromlevet és cukrot vagy mézet. Rázd össze, mintha koktél lenne. Ezután tölts meg egy magas poharat legalább félig jéggel. Öntsd rá a tonikot a jégre, mielőtt a kávékeveréket a tetejére öntenéd. Díszítsd citrommal, és azonnal tálalhatod.
Egyéb variáció vagy ötlet? Koncentráljunk a kávéra ! Melyik a legjobb választás? A cold brew kávé egyáltalán nem rossz, hiszen édes, sós és már hűtött. Bár ez a recept az egyik legfinomabb nyári eszpresszóitalnak is tekinthető: egy-két adag eszpresszóval biztosan intenzívebbé és aromásabbá teheted a jegeskávé-limonádét. Nem kell mást tenned, mint kísérletezned, és kitalálni, melyik opció illik hozzád a legjobban!
A harmadik általunk javasolt ital ideálisnak tűnik, mivel a nyár kezd átadni a helyét az ősznek, és a neve Jeges karamellás sütőtökös Macchiato. Ez a finom, már őszi ihletésű hideg kávéital tartalmaz eszpresszót, vaníliát vagy mandulatejet, sütőtökös szirupot és karamell szószt.
Mindössze öt percre van szükséged ahhoz, hogy ezt az italt elkészítsd: Sütőtökös tortaszirup, karamellszósz, vaníliás mandulatej vagy mandulatej ízlés szerint, két adag eszpresszó és jég.
Készítsd el a kávét - ez 0,6 deciliternek felel meg - vagy egy eszpresszógéppel, vagy egy instant eszpresszóporral. Tölts meg egy poharat jéggel, és adj hozzá 1 evőkanál karamellaszószt és másfél evőkanál sütőtökös szirupot. Öntsd rá a vaníliás mandulatejet, majd az eszpresszó kávét. Ekkor keverd össze és élvezd!
Szó szerint nincs is jobb a nyári időszakban, mint egyedül vagy jó társaságban a szabadban ülni egy frissítő jeges kávéital társaságában, nézni a naplementét és egy percet pihenni. Az általunk említett jeges kávék a legjobb nyári kávéitalok közé tartoznak, amelyeket akkor fogyaszthatsz, amikor túl meleg lesz a kávéhoz, és valami hűvös és élvezetes italra van szükséged!