*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Gondoltad volna, hogy a tagliatelle finom desszert is lehet? Élvezd velünk ezt az innovatív receptet
A kávés tagliatelle a világ egyik legnépszerűbb ételének, a tagliatelle-nek édes változata.
Leginkább a raguval híres, de sokféleképpen fűszerezve el tudsz képzelni ennél eredetibb desszertet?
Az Emilia Romagnára jellemző, Közép- és Észak-Olaszország hagyományos konyhájában széles körben elterjedt tojásos tészta neve az olasz „tagliare” igéből származik, mivel hagyományosan a tésztát vékonyra sodorva és felvágva hozzák létre.
A tagliatelle eredete a régmúltba nyúlik vissza, és nehezen dokumentálható, mivel története összefonódik más tésztafajtákéval. A római korban azonban már népszerű étel volt, és Horatius említése szerint „legane” néven ismerték.
Ennek az eredeti receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint a Qualità Rossa: egy kiegyensúlyozott és testes eszpresszó, amely a természetes brazil arabica és Robusta egyesüléséből született.
Egy csésze kávé elfogyasztása mindig is kedvelt kikapcsolódás volt az olasz családok körében.
A TÉSZTÁHOZ
340 g 00-s liszt
5 tojás
25 g kávépor
A MÁRTÁSHOZ
205 g kecskesajt
100 ml tej
100 g tejszín
73 g mogyoró
100 g vaj a tészta megpirításához
5 g kávépor
KÉSZÍTSD EL A TAGLIATELLÉT
1. Szitáld át a lisztet a kávéporral.
2. Készíts egy mélyedést a száraz összetevőkbe, és helyezd bele az 5 tojást.
3. Dagaszd 5 percig, amíg vastag, egyenletes tésztát nem kapsz.
4. Fedd le a tésztát fóliával, és hagyd egy órán át pihenni.
5. Nyújtsd ki a tésztát egy fából készült vágódeszkán, és készítsd el a tagliatellét a tésztakészítő géppel.
6. Törd darabokra a kecskesajtot, és tedd egy serpenyőbe a tejjel és a tejszínnel.
7. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint, és addig keverd a hozzávalókat, amíg sűrű, bársonyos krémet nem kapsz.
8. Főzd meg a tagliatellét.
Pirítsd meg vajjal és apróra vágott mogyoróval.