Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

ISMERD MEG, HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI A KÁVÉS TAGLIATELLÉT

Gondoltad volna, hogy a tagliatelle finom desszert is lehet? Élvezd velünk ezt az innovatív receptet

A Lavazza-csapat 2-3 perc 

A kávés tagliatelle a világ egyik legnépszerűbb ételének, a tagliatelle-nek édes változata.

Leginkább a raguval híres, de sokféleképpen fűszerezve el tudsz képzelni ennél eredetibb desszertet?

Az Emilia Romagnára jellemző, Közép- és Észak-Olaszország hagyományos konyhájában széles körben elterjedt tojásos tészta neve az olasz „tagliare” igéből származik, mivel hagyományosan a tésztát vékonyra sodorva és felvágva hozzák létre.

A tagliatelle eredete a régmúltba nyúlik vissza, és nehezen dokumentálható, mivel története összefonódik más tésztafajtákéval. A római korban azonban már népszerű étel volt, és Horatius említése szerint „legane” néven ismerték.

Ennek az eredeti receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint a Qualità Rossa: egy kiegyensúlyozott és testes eszpresszó, amely a természetes brazil arabica és Robusta egyesüléséből született.

Egy csésze kávé elfogyasztása mindig is kedvelt kikapcsolódás volt az olasz családok körében.

ÖSSZETEVŐK

A TÉSZTÁHOZ

340 g 00-s liszt

5 tojás

25 g kávépor 

A MÁRTÁSHOZ

205 g kecskesajt

100 ml tej

100 g tejszín

73 g mogyoró

100 g vaj a tészta megpirításához

5 g kávépor 

ÚTMUTATÓ

KÉSZÍTSD EL A TAGLIATELLÉT

1.     Szitáld át a lisztet a kávéporral.

2.     Készíts egy mélyedést a száraz összetevőkbe, és helyezd bele az 5 tojást.

3.     Dagaszd 5 percig, amíg vastag, egyenletes tésztát nem kapsz.

4.     Fedd le a tésztát fóliával, és hagyd egy órán át pihenni.

5.     Nyújtsd ki a tésztát egy fából készült vágódeszkán, és készítsd el a tagliatellét a         tésztakészítő géppel.

6.     Törd darabokra a kecskesajtot, és tedd egy serpenyőbe a tejjel és a tejszínnel.

7.      Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint, és addig keverd a hozzávalókat, amíg sűrű, bársonyos         krémet nem kapsz.

8.     Főzd meg a tagliatellét

VÉGÜL

Pirítsd meg vajjal és apróra vágott mogyoróval.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.