*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
A nyár közeledtével van egy ital, amit a kávé szerelmesei alig várnak, hogy megkóstolhassanak és szomjukat oltsák vele. A jegeskávéról van szó, amely a kávé ízletes, hidegen felszolgált, hűtött változata. Miután megnéztük, hogyan készül a legjobb jegeskávé, lássuk az alábbi lépésről-lépésre bemutatott receptet!
A jegeskávé kétségkívül az egyik leginkább megújított és megbecsült kávéalapú ital, amely egyesíti a legkedveltebb ital erős, intenzív aromáját és egy csipetnyi hűsítő élvezetet. Bevalljuk, kevés dolog lehet olyan frissítő és élénkítő, mint egy reggeli magas pohár édes és élvezetes jegeskávéval töltve!
Először is, kiváló minőségű kávéra van szükség. A keverék kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen ez a személyes ízléseddel függ össze. Egyrészt választhatsz egy intenzív, testes ízt, ami áthatja az érzékszerveidet, míg másrészt egy kesernyésebb, csípősebb és frissebb íz lehet egy olyan opció, amit megfontolhatsz. Bár a kávé szinte minden tulajdonsága jó, sok kávérajongó azt állítja, a sötét pörkölésű kávé a kesernyés, de tartós aromájával tekintendő a legjobb választásnak. Ha eszpresszó kávéfőzőt használsz, erősebb íz jön létre, az adagok azonnal összeolvadnak a jéggel, és pillanatok alatt csábító hideg folyadékot alkotnak.
Függetlenül attól, hogy milyen minőségű kávét választasz, az előző este történő beáztatás nyomatékosan javasolt. Ez lehetővé teszi, hogy a frissen extrahált kávébabok szobahőmérsékletűek legyenek, amikor reggel felkel a nap. Ha magad őrölöd meg őket, az egész biztosan még ízletesebb lesz, bár az instant kávé is remekül működik, ha sietős dolgod van! In questo paragrafo si fa riferimento all’estrazione a freddo (cold brew) mentre in quello prima si parla di espresso. Va rivisto quello che si vuole dire.
Cukor: használhatsz normál kristálycukrot és barna cukrot egyaránt, de egy kis plusz édességért ízesített szirupban is gondolkodhatsz, ahol sokféle íz közül választhatod ki a megfelelőt; a vanília az egyik legnépszerűbb és legjobban illeszkedő lehetőség, mindemellett a fahéj és a mogyoró is mindenképpen megér egy próbát.
Tej: a tej a jegeskávét habossá teszi a tetején, és krémesebbé, mint valaha! Ha kíváncsi vagy, hogy milyen tejet kell használnod, azt tetszés szerint választhatod. Mivel bármilyen tej jól használható, választhatsz sima vagy bármilyen más tejet, bár a teljes tej előnyben részesül! Ennek ellenére a mandula- és a kókusztej valószínűleg ízletes alternatíva!
Jég: Ami a jeget illeti, több lehetőséged is van: a zúzott jég, a közepes méretű jégkockák és a nagy jégtömbök is jól alkalmazhatók, míg a legjobb talán a saját kávéjégkockák készítése, amikor az italt jégtálcába öntés után lefagyasztjuk. Ezek megakadályozzák, hogy felhígult érzetet tapasztalj, miközben élvezed a csodálatos, jeges kávét!
Íme, az egyszerű lépések, amelyeket be kell tartanod ahhoz, hogy elkészítsd az ízletes és frissítő házi jegeskávét:
Főzz 200 ml kávét ízlés szerint.
Az összes hozzávalót összekeverheted a turmixgépben is, hogy krémesebb legyen:
Pont olyan egyszerű, mint amilyennek látszik! A magával ragadó házi készítésű jegeskávé teljesen el fog kápráztatni, és lehűti a nyári hőséget!