Tegyük világossá! A helyes válasz az, hogy szabadon használhatod a kedvenc közepesre vagy sötétre pörkölt kávédat. Bár választhatod az általad kedvelt minőséget, nyomatékosan ajánlott odafigyelni az őrlési méretre. Maga a méret az, ami igazán számít, mivel valójában durvára őrölt kávéra lesz szükséged.
A cold brew kávé lehetővé teszi, hogy a kávébabokból más ízprofilok bontakozzanak ki, és ez arra sarkallhat, hogy más pörkölésű kávét próbálj ki hozzá, mint amit a forrón főzött kávé esetében kedvelsz. Míg a világosabb pörkölésű kávébabok általában hajlamosak a savas tulajdonságok kidomborítására, addig a cold brew módszerrel ezek háttérbe szorulnak. Amint azt te is meg fogod tapasztalni, a sötétebb pörkölésű kávék nagy valószínűséggel alkalmasabbnak bizonyulnak.
Ennek ellenére egy közepesen sötétre pörkölt, lehetőleg 100%-os arabica a hideg főzési folyamat során kellemes diós és csokoládés ízt hoz elő, ami egy keretet adó és selymes aromát eredményez. Azonban kísérletezz bátran, és találd ki, hogy melyik választás felelhet meg legjobban az ízlésednek!
Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, a kávét már évszázadok óta hidegen élvezik, és talán több közösség számára is ez volt a szokásos módja a kávézásnak. Nagy örömmel figyeltük meg, hogy a nyár közeledtével ezt a szokást széles körben újra felfedezik a kávéházak és a kávé szerelmesei!