*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
A Lavazza szeretné megosztani veled ennek a frissítő és ízletes cold brew kávénak az elkészítési titkait.
A cold brew kávé aromákban gazdag, és több mint egy napig tárolható.
Legalább 7 vagy 8 órás feldolgozási időt igénylő hideg extrakciós rendszerrel készül, a készítmény elkészítéséhez használt eszköz neve Toddy, és 3 részből áll: felső üvegedény, ahova a hideg víz kerül, a középső tartályba az őrölt kávé számára, az alsó kancsóban pedig a kész kávé gyűlik össze.
A kávét cseppenként keverik a vízzel, 10 másodpercenként kb. 8 csepp szűrődik át.
A vízcseppek áthaladnak a kávéporon, átvéve annak tulajdonságait, és megszínezve, aromákban és beltartalomban gazdagon jönnek ki a készülékből. Ennek az italnak az előnye az eltarthatósága, amely lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségben készítsük el; a cold brew módszerrel készített kávé ugyanis akár 2-3 napig is eltartható a hűtőszekrényben.
Bár a cold brew kávét az Egyesült Államok tette világhírűvé, Japánban már az 1600-as évek óta fogyasztják.
Abban az időszakban holland kereskedők kezdték megismertetni a világ többi részével, ezért ma már holland kávé vagy kiotói kávé néven is ismert.
Csakúgy, mint minden sztárnak, a Cold Brew Kávénak is megvannak a saját titkai.