Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

KÁVÉS CSOKOLÁDÉKÚP KÉSZÍTÉSE A LAVAZZÁVAL

Egy gyors és egyszerű recept a Lavazza Mestereitől, amely a nap bármely szakában tökéletes élvezetet nyújt.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A kávés csokoládékúp a jólismert, világszerte használt fagylaltos tölcsér finom változata.

Az ostyából vagy kekszből készült fagylalt tölcsért 1903-ban találta fel Italo Marchioni, egy Cadore-i olasz, aki Washington D.C.-ben szabadalmaztatta.

Ma ebben a fantasztikusan finom és könnyen elkészíthető változatban mutatjuk be. El tudsz képzelni ennél finomabb desszertet?

ÖSSZETEVŐK

A KÚPHOZ

200 g temperált csokoládé

10 g kávépor

 

A CITROMHABHOZ  

7 g cukor

2 g citromhéj

20 g citromlé

50 g olasz habcsók

70 g 35%-os tejszín, félig felverve

2 g zselatin

 

A NARANCSHABHOZ

7 g cukor

2 g narancshéj

20 g narancslé

50 g olasz habcsók

70 g 35%-os tejszín, félig felverve

2 g zselatin

 

A KÁVÉHABHOZ

80 g tojássárgája

220 g 35%-os tejszín

60 g cukor

50 g ristretto kávé

60 g kukoricakeményítő

40 g víz

8 g rum

ÚTMUTATÓ

KÉSZÍTSD EL A TÖLCSÉRT

1.     Keverd össze az őrölt kávét a temperált csokoládéval.

2.     Öntsd a készítményt a tölcsérekbe.

3.    Várj néhány másodpercet. Fordítsd meg őket, hogy eltávolítsd a felesleges csokoládét.

KÉSZÍTSD EL A CITRUS MOUSSE-T

1.     A cukrot a narancshéjjal összetörjük, és hozzáadjuk a levét.

2.     Keverd a habcsókhoz, és add a keverék egy részét a megpuhult zselatinhoz.

3.    Fedd le, és add hozzá a félig felvert tejszínt. 

VÉGÜL

1.     Töltsd meg a tölcséreket az elkészített habbal.

2.    Díszítsd őket kávészemekkel, és élvezd az édességüket.  

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.