*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Egy gyors és egyszerű recept a Lavazza Mestereitől, amely a nap bármely szakában tökéletes élvezetet nyújt.
A kávés csokoládékúp a jólismert, világszerte használt fagylaltos tölcsér finom változata.
Az ostyából vagy kekszből készült fagylalt tölcsért 1903-ban találta fel Italo Marchioni, egy Cadore-i olasz, aki Washington D.C.-ben szabadalmaztatta.
Ma ebben a fantasztikusan finom és könnyen elkészíthető változatban mutatjuk be. El tudsz képzelni ennél finomabb desszertet?
A KÚPHOZ
200 g temperált csokoládé
10 g kávépor
A CITROMHABHOZ
7 g cukor
2 g citromhéj
20 g citromlé
50 g olasz habcsók
70 g 35%-os tejszín, félig felverve
2 g zselatin
A NARANCSHABHOZ
7 g cukor
2 g narancshéj
20 g narancslé
50 g olasz habcsók
70 g 35%-os tejszín, félig felverve
2 g zselatin
A KÁVÉHABHOZ
80 g tojássárgája
220 g 35%-os tejszín
60 g cukor
50 g ristretto kávé
60 g kukoricakeményítő
40 g víz
8 g rum
KÉSZÍTSD EL A TÖLCSÉRT
1. Keverd össze az őrölt kávét a temperált csokoládéval.
2. Öntsd a készítményt a tölcsérekbe.
3. Várj néhány másodpercet. Fordítsd meg őket, hogy eltávolítsd a felesleges csokoládét.
KÉSZÍTSD EL A CITRUS MOUSSE-T
1. A cukrot a narancshéjjal összetörjük, és hozzáadjuk a levét.
2. Keverd a habcsókhoz, és add a keverék egy részét a megpuhult zselatinhoz.
3. Fedd le, és add hozzá a félig felvert tejszínt.
1. Töltsd meg a tölcséreket az elkészített habbal.
2. Díszítsd őket kávészemekkel, és élvezd az édességüket.