Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

ÉDES ÉS AROMÁS RECEPT: CITROMOS KÁVÉTORTA

Ismerd meg, hogyan készítsd el a népszerű és ízletes citromtortát egy meglepő kávés csavarral.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A citromos kávétorta a népszerű citromos sütemény egy ízletes változata.

Eredetileg egy sorrentói cukrászdából származik, ma már azonban egy tipikus nápolyi desszert. Ezt a receptet 1978-ban Carmine Marzuillo, egy sorrentói cukrász találta ki.

Az aromás és finom, kávés citromtorta ezen változata krémes és édességben gazdag.

Ennek az ízletes és egyszerű receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint a Qualità Oro. A közép-amerikai keverék, amelyet a legjobb arabica babok kiválasztásával hoztak létre, édes és gyümölcsös aromájú jegyekkel rendelkezik.

ÖSSZETEVŐK

A TORTA HOZZÁVALÓI:

250 g szitált liszt

125 g lágyított vaj

5 csésze víz

A PUDINGKRÉMHEZ:

48 g Qualità oro kávébab

8 tojássárgája

100 g cukor

48 g kukoricakeményítő

5 csésze tej

A CITROMÖNTETHEZ:

4 friss sárga citrom

150 g cukor

4 tojássárgája

48 g vaj

1 vaníliarúd

A TÁLALÁSHOZ:

citromos verbénalevelek

ÚTMUTATÓ

KÉSZÍTSD EL A TORTAKEVERÉKET:

1.     Kezdésként kézzel keverd össze a lisztet és a puha vajat.

2.     Add hozzá a vizet, egyszerre csak egy keveset, amíg sima keveréket nem kapsz.

3.     Készíts egy golyót a tortakeverékből, majd nyújtsd ki a munkalapon.

4.     Helyezd át egy kb. 30 cm átmérőjű kerek sütőformába vagy egy mini tortaformába.

5.     Süssed 180 fokon 30–40 percig, amíg aranybarna nem lesz.

KÉSZÍTSD EL A PUDINGOT:

1.     Verd fel a tojássárgáját a cukorral egy tálban 4 percig, amíg világos színű nem lesz.

2.     Add hozzá a kukoricalisztet.

3.     Helyezd a Qualità Oro kávébabot egy tésztaszűrőbe, merítsd bele egy tejjel töltött lábasba, és párold         5 percig.

4.     Vedd ki a kávébabot, öntsd a forró tejet a keverékre, majd keverd meg.

5.     Forrald az egész keveréket ismét 3–4 percig keverés mellett, ügyelve arra,   hogy a         folyadék ne fröccsenjen ki.

KÉSZÍTSD EL A CITROMOS ÖNTETET:

1.     Turmixold össze a feldarabolt citromot a héjával és a levével együtt a cukorral,                  a vajjal, a tojássárgájával és a vaníliarúddal, amíg sima és egyenletes állagú nem lesz.

2.     Főzd a keveréket egy lábasban 10 percig, hogy eltűnjön a kesernyés íz.

3.     Főzés után szűrd le a pudingkrémet egy Chinois szűrővel.

4.     Add hozzá a vajat édesítésnek.

5.     Hűtsd le, és hagyd állni a hűtőben.

VÉGÜL

Egyenletesen töltse meg a sütemény alapját a kávés pudingkrémmel; a műveletet a citromöntettel fejezze be. Díszítsd lime-héjjal és néhány verbénalevéllel: a desszert most már készen áll a kóstolásra!

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.