Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
Kávés koktél Kávés koktél

Az 5 legjobb koktélrecept kávéval

2-3 perc

A kávé szerelmeseinek nincs is jobb, mint kedvenc italukat inni az éjszaka közeledtével is, és nincs is jobb megoldás, mint egy kávés koktél! Ebben a cikkben a legjobb öt kávés koktélreceptet vesszük górcső alá, hogy megnézzük, hogyan lehet a kávé keserű ízét édes likőrökkel kombinálni, hogy a legfinomabb kombinációkat érjük el!

Eszpresszó Martini recept

kávérajongók  első számú választása a finom Eszpresszó Martini, a leghíresebb eszpresszó-vodkaital, amely tökéletes aperitifnek, finom desszertnek vagy vacsora utáni italnak.

A kiváló keserédes ízhez három összetevőre van szükség: Eszpresszó kávéra, Kahluára és vodkára. Ezekkel az összetevőkkel elkészítheted azt a fantasztikus, kifinomult és habos italt, amelyet 1983-ban Soho Brasserieben a hírhedt londoni bártender, Dick Bradsell talált fel. Ahogy a legenda meséli, egy italt kérő modellnek készítette ezt el.

Hogyan kell elkészíteni? Csak kövesd ezeket az egyszerű utasításokat:Ír kávé recept

Bár számtalan variáció létezik, íme hogyan készítsünk egy klasszikus ír kávét mindössze néhány hozzávalóból, a keserű kávé, a whisky és a tejszínhab tökéletes kombinációjához!

A Nemzetközi Bártender Szövetség (IBA) hivatalos koktéllistáján szerepel. Ehhez az 1950-es években Írországban feltalált ízletes koktélhoz mindössze a következők szükségesek: egy meleg kávé, egy feles ír whisky, barna vagy fehér cukor és némi friss tejszín vagy tejszínhab.

Először is készítsd el a kávét a kedvenc módszered  szerint, majd készítsd el a házi tejszínhabot, és verd puha habbá. Ekkor öntsd a kávét egy pohárba, vagy még jobb esetben egy ír kávés bögrébe  úgy, hogy a tejszínhabnak körülbelül 2,5 centit hagyj a koktél tetejénél. Keverd bele a cukrot és az ír whiskyt, és addig keverd, amíg a cukor fel nem oldódik. Egy kanál hátuljának segítségével óvatosan úsztasd a koktél tetejére a tejszínhabot. És máris kész a hagyományos ír kávéd, mely finomabb, mint valaha!

A fűszeres kávé az Atlanti-óceán mindkét partján, a latin országokban is népszerű! A számos változata közül az egyiket Spanyolországban és Latin-Amerikában Carajillo néven ismerik.Amaretto kávé recept

A koktél, amelyet most leírunk, félúton található egy ital és egy desszert között, és az íze elragadó! Az amarettólikőrös kávé egy olyan piás kávéital, amely az amarettólikőr édes és diós ízét és a kávé kesernyés ízét egyesíti, habos tejszínhabbal és fahéjjal koronázva. Ez egy olasz kávékoktél, mely a hagyományos ír kávéra emlékeztet. Ezt az amarettós kávét élvezhetjük éjjeli kupicaként, de tökéletes desszertként is, amikor az étkezést egy kis édességgel szeretnénk befejezni!

Black Russian recept

Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a jól ismert, kávéízű vodkakoktélt, amely tökéletes vacsora utáni italnak, de délutáni felüdülésnek is. A Black Russian egy klasszikus, az 1950-es évekből származó koktél, amely két hozzávaló felhasználásával készül, és íze olyan, mint egy desszerté.

Alapja a kávélikőr, melyet még 1949-ben találtak fel egy brüsszeli hotel bárjában a luxemburgi amerikai nagykövet számára, tehát nem Oroszországból származik! A neve valójában a vodkához kötődik, és persze a színéhez, amelyet a benne lévő Kahlua, a kávélikőr ad. Ismerheted népszerű rokonát, a tejszínnel teli és ízletes White Russiant is!

Revolver koktél recept

A Revolver koktél a Manhattan egyik mellékága, főszereplője a bourbon és a Tia Maria kávélikőr a hagyományos édes ízű vermut helyett, tetején pedig egy lángoló narancscsavarral. Érdekes és kifinomult, édes vanília- és tölgyfajegyekkel indul, és hosszan tartó, intenzív, keserédes kávéízzel zárul. 2004-ben találta fel a San Franciscó-i Bruno's-ban dolgozó Jon Santer bártender, és a lángolt narancscsavar minden bizonnyal az ő védjegye, mely csábítóan égett aromát kölcsönöz az italnak.

Hogyan készítsük el ezt a receptet? Hozzávalói: Bourbon whiskeyTia Mariakeserű narancs ital és narancshéj. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered őket egy  keverőpohárban jéggel, és a koktélpoharadbaszűröd.

Íme, néhány a sokféle kombináció közül, melyeket a kávé és az alkoholos italok összekeverésével elkészíthetsz. Kísérletezz, és találd meg a személyes ízlésednek megfelelő legjobb keveréket!


Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.