*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
A kávé szerelmeseinek nincs is jobb, mint kedvenc italukat inni az éjszaka közeledtével is, és nincs is jobb megoldás, mint egy kávés koktél! Ebben a cikkben a legjobb öt kávés koktélreceptet vesszük górcső alá, hogy megnézzük, hogyan lehet a kávé keserű ízét édes likőrökkel kombinálni, hogy a legfinomabb kombinációkat érjük el!
A kávérajongók első számú választása a finom Eszpresszó Martini, a leghíresebb eszpresszó-vodkaital, amely tökéletes aperitifnek, finom desszertnek vagy vacsora utáni italnak.
A kiváló keserédes ízhez három összetevőre van szükség: Eszpresszó kávéra, Kahluára és vodkára. Ezekkel az összetevőkkel elkészítheted azt a fantasztikus, kifinomult és habos italt, amelyet 1983-ban a Soho Brasserieben a hírhedt londoni bártender, Dick Bradsell talált fel. Ahogy a legenda meséli, egy italt kérő modellnek készítette ezt el.
Hogyan kell elkészíteni? Csak kövesd ezeket az egyszerű utasításokat:
Bár számtalan variáció létezik, íme hogyan készítsünk egy klasszikus ír kávét mindössze néhány hozzávalóból, a keserű kávé, a whisky és a tejszínhab tökéletes kombinációjához!
A Nemzetközi Bártender Szövetség (IBA) hivatalos koktéllistáján szerepel. Ehhez az 1950-es években Írországban feltalált ízletes koktélhoz mindössze a következők szükségesek: egy meleg kávé, egy feles ír whisky, barna vagy fehér cukor és némi friss tejszín vagy tejszínhab.
Először is készítsd el a kávét a kedvenc módszered szerint, majd készítsd el a házi tejszínhabot, és verd puha habbá. Ekkor öntsd a kávét egy pohárba, vagy még jobb esetben egy ír kávés bögrébe úgy, hogy a tejszínhabnak körülbelül 2,5 centit hagyj a koktél tetejénél. Keverd bele a cukrot és az ír whiskyt, és addig keverd, amíg a cukor fel nem oldódik. Egy kanál hátuljának segítségével óvatosan úsztasd a koktél tetejére a tejszínhabot. És máris kész a hagyományos ír kávéd, mely finomabb, mint valaha!
A fűszeres kávé az Atlanti-óceán mindkét partján, a latin országokban is népszerű! A számos változata közül az egyiket Spanyolországban és Latin-Amerikában Carajillo néven ismerik.
A koktél, amelyet most leírunk, félúton található egy ital és egy desszert között, és az íze elragadó! Az amarettólikőrös kávé egy olyan piás kávéital, amely az amarettólikőr édes és diós ízét és a kávé kesernyés ízét egyesíti, habos tejszínhabbal és fahéjjal koronázva. Ez egy olasz kávékoktél, mely a hagyományos ír kávéra emlékeztet. Ezt az amarettós kávét élvezhetjük éjjeli kupicaként, de tökéletes desszertként is, amikor az étkezést egy kis édességgel szeretnénk befejezni!
Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a jól ismert, kávéízű vodkakoktélt, amely tökéletes vacsora utáni italnak, de délutáni felüdülésnek is. A Black Russian egy klasszikus, az 1950-es évekből származó koktél, amely két hozzávaló felhasználásával készül, és íze olyan, mint egy desszerté.
Alapja a kávélikőr, melyet még 1949-ben találtak fel egy brüsszeli hotel bárjában a luxemburgi amerikai nagykövet számára, tehát nem Oroszországból származik! A neve valójában a vodkához kötődik, és persze a színéhez, amelyet a benne lévő Kahlua, a kávélikőr ad. Ismerheted népszerű rokonát, a tejszínnel teli és ízletes White Russiant is!
A Revolver koktél a Manhattan egyik mellékága, főszereplője a bourbon és a Tia Maria kávélikőr a hagyományos édes ízű vermut helyett, tetején pedig egy lángoló narancscsavarral. Érdekes és kifinomult, édes vanília- és tölgyfajegyekkel indul, és hosszan tartó, intenzív, keserédes kávéízzel zárul. 2004-ben találta fel a San Franciscó-i Bruno's-ban dolgozó Jon Santer bártender, és a lángolt narancscsavar minden bizonnyal az ő védjegye, mely csábítóan égett aromát kölcsönöz az italnak.
Hogyan készítsük el ezt a receptet? Hozzávalói: Bourbon whiskey, Tia Maria, keserű narancs ital és narancshéj. Mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered őket egy keverőpohárban jéggel, és a koktélpoharadbaszűröd.
Íme, néhány a sokféle kombináció közül, melyeket a kávé és az alkoholos italok összekeverésével elkészíthetsz. Kísérletezz, és találd meg a személyes ízlésednek megfelelő legjobb keveréket!