Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

V60 RECEPT: EGY ÉRTÉKES JAPÁN KÁVÉKÉSZÍTÉSI MÓDSZER

Ismerd meg, hogyan készíthetsz egy csésze zacctól mentes és aromás filteres kávét az autentikus V60 módszerrel.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Ne nevezzük amerikai módszernek: ez a filteres kávé egy hígabb ital, kevésbé egyenletes testességgel, mint egy eszpresszó, mégis nagyon különbözik az Egyesült Államokban kedvelt „hosszú kávétól”.

A V60 neve a 60 fokos szögből és a csepegtető kávéfőző kúpos formájából ered. Megfelelő használat esetén nagyon tiszta kávét készíthetsz, és felerősítheted kedvenc keveréked aromáit

A módszer eredetét általában 1908-ig vezetik vissza, amikor Melitta Bentz, egy német háziasszony Drezdában először használt egy papírlapot szűrőként a kávéfőzéshez. Ezt a módszert azonban a japán teakészítési technika ihlette.

HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI A KÁVÉT?

·       Használj filteres őrölt kávékeveréket

·       Helyezd be a kúpos papírszűrőt a V60 belsejébe, és másodpercenként nedvesítsd meg forró vízzel, hogy felmelegítsd a V60-at és a felszolgáló kannát, valamint hogy a papírszűrőből eltávolíts minden illatanyagot.

·       Helyezd a kívánt adagot a szűrőkúp belsejébe és kezdd el az öntést.

·       Folytasd az öntést, amíg el nem éred a kívánt főzési arányt(a víz és az őrölt kávé közötti arányt). Ez körülbelül 30 másodperc a 2-3 perces extrakciónál.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.