Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Coffee Design: a művészet és a kávé találkozása

Fedezd fel a Lavazzával, hogyan lehet az eszpresszó élvezetének új módjait megtapasztalni.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A Coffee design a kávé találkozása a kreativitással; egy felfedezésre váró világ, amely az ízek meglepő kombinációinak eredménye.

Valójában ez nem is létezett egészen néhány évvel ezelőttig, amikor a Lavazza a kávétervezést valódi művészeti formává alakította át. Még a cappuccino vagy az eszpresszó ízét is meglepő aromák és ízek gazdagítják.

A teljesen a kávénak szentelt Training Center laboratóriumában innovatív termékeket hozunk létre, új ízkombinációkkal kísérletezünk, valamint eszközöket tervezünk a kávé készítéséhez és felszolgálásához.

Mi a kiindulási pontja ezen fantasztikus alkotásoknak? A Lavazza összes innovációja és tapasztalata.

RECEPTEK

TIRAMISU 2.0

Íme, a Tiramisu, amelyben megfordították a klasszikus összetevők szerepét. A sütemény ez esetben kakaós lap, a hideg főzéssel nyert kávé a levegőhöz hasonlóan légies, a mascarpone pedig kisebb szerepet kapott. Rétegről rétegre haladva a textúrák könnyedsége kiegyensúlyozza az összetevők ízét, és a desszertet a rászórt őrölt kávé koronázza meg.

CONSISTENZE AL CAFFÈ

A recept középpontjában a Ferran Adriá által kifejlesztett fordított szferifikációs folyamat során kinyert folyékony kávé áll. Az alap egy sós, kávés morzsasütemény, amely fehér csokoládéval és kávékrémmel van bevonva. Amikor felvágod, felfedezheted az állag és az íz okozta édes meglepetéseket.

TEJLEVES

Ezt a néhány egyszerű összetevőből álló „tejlevest” erősen inspirálták a múlt vidéki hagyományai. A karamellizált kenyéralap tökéletesen illik a kávés ganache-hoz, amelyet bársonyosan krémes tejhabbal szolgálunk fel, és török őrölt kávéval ízesítünk.

KÁVÉS HABCSÓKOK

Ezt a három kis, ropogós habcsókot a Lavazza instant kávéjából készítettük el (amely egy kiváló minőségű oldódó kávé). A klasszikus eszpresszócsésze mellé tálalva igazi kávés design-élménnyé varázsolják a kötelező eszpresszónkat.

KARAMELLIZÁLT ZSELÉ LORETTA FANELLÁTÓL

A kávé világa előtt tisztelgő, különleges, kristályosított állagú és Cold Brew (csepegtetett jeges kávé) alappal rendelkező karamellizált zselét az Identità Golose 2015-ös kiadványában mutatták be. Ez a nemzetközi gourmet cukrász, Loretta Fanella műalkotása.

PAN DE CAFÈ (R. TOIX ÁLTAL)

A különleges kávés ízesítés és a vajas leveles tészta illatos textúrája tökéletesen illik az édes és sós finomságokhoz. Ideális villásreggelihez és kontinentális reggelihez. Fenséges ízélmény narancslekvárral és libamájjal.

TERRAIN DE CAFÉ

A Terrain de café, a Lavazza Training Center kreatív ötlete tisztelgés a legrangosabb, vörös salakon játszott torna előtt. Mogyorós ganache kávéba mártva: a narancsos szín a Roland-Garros salakpálya előtt tiszteleg. A kávéréteg egy új, sós morzsasüteményből készül, amelynek 30%-a kávézacc. A ráhelyezett teniszlabda pedig a G. Gobinó által kifejlesztett mogyorós praliné fehér csokoládéval és citrommal .

KÁVÉGYÖNGY

Ez a termék  tejszíngyöngyökkel díszített eszpresszó zseléként alkotja újjá a macchiato kávét. Az előbbi kaviárkészítővel készül, amely a tejszín folyékonyságát kihasználva egy nitrogénfőzőbe ereszti azt. Az alacsony hőmérséklet (-196 °C) kis, fehér gyöngyökké varázsolja a krémet, amely a kávés zselével varázslatos íz- és textúrakontrasztot hoz létre. Ez a macchiato kávé fantáziadús újraalkotása, amelyben az eszpresszó egy puha zselé. A folyékony nitrogén átalakítja a folyékony tejszínt jeges gyöngyökké, melyek a textúra és hőérzet élvezetes kontrasztjaival egészítik ki a receptet.

COFFEETAIL N. 50

Coffeetail no. 50, mely az 50 legjobb londoni étterem elnevezésű lista után kapta a nevét, egy koktél alapú Lavazza Kafa-kávé, amelyet hidegen nyernek ki 12 óra alatt (Cold brew), és Havana Club-rummal, valamint citromreszelékkel ízesítenek. Az eredmény egy olyan alkotás, amely a „befőttes üveg” stílusú, átlátszó korsóban felszolgált, klasszikus Cuba Librét idézi.

ESZKÖZÖK

CUCCHIAINO ÈSPESSO

A spanyol kreatív szakember, Toni Segarra által tervezett, perforált kanál kifejezetten az Èspesso számára készült, amely a történelem első szilárd kávéja. A középen található lyuk kihangsúlyozza az Èspesso szilárd állagát.

BICCHIERE PASSION>ME

A Claudio Caramel által tervezett, és a Lavazza által szabadalmaztatott Passion>Me üveg egy olyan koktélshaker, amely egyesíti az eszköz hagyományos funkcionalitását a játékos megjelenéssel. A Passion>Me egy olyan koktél, amelynek alapvető összetevőit már összekevertük a pohár belsejében, míg az eszpreszót tartalmazó fedelet fejjel lefelé helyeztük rá a tetőre. A vendég önti a kávét a többi összetevőhöz, és a bárpultosokhoz hasonlóan összerázza..

DUPLA CSÉSZE

A Lavazza által szabadalmaztatott duplacsészét az eredeti bécsi kávé ihlette, ahol a tejszínt és kávét külön szolgálták fel. A dupla csésze modern módon ötvözi a két, állagban és hőmérsékletben is különböző termék ízvilágát egyetlen egy csészében, mint például aTandem Espresso és a Tandem Cappucino specialitások esetén.

CUOR DI CREMA CAPUCCINO-KÉSZÍTŐ

A kávékultúra fénypontja minden formájában: a Cuor di Crema cappuccino készítő a Lavazza Training Center és a válallati eszközökért felelős részleg közötti együttműködésből ered. A Lavazza által szabadalmaztatott Cuor di Crema nem csak a házi cappuccino, de sok más ízletes, hagyományos olasz hideg és meleg ital elkészítését is megkönnyíti.

ESPOON

Egyszerű és zseniális ötlet ahhoz, hogyan keverjük a cukrot a kávéba anélkül, hogy a tetején lévő tejszínt összetörnénk, és hogyan őrizzük meg az eszpresszó teljes aromáját. A Lavazza számára a világ egyik legismertebb séfje és tervezője, Davide Oldani tervezte az Espoon nevű egyedi kanalat, melynek lyuk van a közepén. Amikor az Espoon érintkezik az eszpresszó habjával, az Espoon finoman vágja át azt, és megakadályozza, hogy eloszoljon az aroma a hab összekeverésével, miközben meggátolja, hogy a kávé túl gyorsan hűljön ki, mint ahogyan az a hagyományos kanalak használatakor általában lenni szokott.

KÁVÉHŰTŐ

Egy innovatív eszköz a Geloespresso készítéséhez és a klasszikus hideg kávé élvezetének egy új módjához. A Lavazza által szabadalmaztatott tartályba először a jeget kell beleönteni, majd a forró gőzölgő eszpresszót, a végén pedig már csak édesíteni kell, ízlés szerint. A kávé jégen való néhány másodperces átszűrésével a kávé eléri a kívánt frissességet, majd átcsorog a pohárba a készülék alján található kalibrált nyíláson keresztül. A varázstrükk, amely olyan egyszerű, mint amilyen kifinomult, a legjobban egy átlátszó kávéhűtővel élvezhető.

TÖBBFUNKCIÓS MIXER

Az innovatív megoldások folyamatos kutatásának eredményeként született meg az új és különleges többfunkciós mixer. A Lavazza Training Center és a vállalati eszközökért felelős csapatok által kifejlesztett és szabadalmaztatott többfunkciós mixerrel az összes Espresszó-különlegesség, valamint más meleg és hideg ital is gyorsan és tökéletesen elkészíthető. Segítségével előkészítheted a tejet a cappuccinóhoz és a forró csokoládéhoz, a kávés shake-hez és egyéb innovatív receptekhez. A különböző funkcióknak köszönhetően akár 4 adag is készíthető vele. Egyedi többfunkciós italkészítő rendszer, amely kompakt mérete ellenére egyetlen készülékben egyesíti a kávékészítéshez leggyakrabban használt eszközöket.

ECUP

A perforált Espoon után a Training Center és Davide Oldani kifejlesztette az Ecupot: egy korszerű, elegáns csészét meredek szögű fallal annak érdekében,hogy az eszpresszó zökkenőmentesen csúszhasson a kávéfőzőből a csészébe. A csésze egy speciális légkamrával is el van látva, amely elszigeteli a kávét az égési sérülés elkerülése érdekében, míg a csésze oldalán két bemélyedés biztosít helyet az ujjaknak. Az Ecupnak köszönhetően az eszpresszó fokozatosan csúszik a csészébe, ezáltal a tejszínhab érintetlen marad, az íz és az aroma pedig teljes mértékben megőrződik.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.