Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

A nápolyi kávéfőző titka

Ismerd meg az egyik legjobb kávéreceptet: tanuld meg, hogyan készítsd el a tökéletes kávét a nápolyi hagyományoknak megfelelően.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Akávé, különösen az olaszok számára rituálé, és elkészítése igazi művészet!

Az ismertebb módszer, a kotyogó mellett létezik az ikonikus nápolyi kávéfőző is.

A nápolyi kávéfőző, a helyi dialektusban cuccumella, egy olyan készülék, amely a kotyogóval ellentétben nem a gőz által létrehozott nyomást használja a víznek a kávéba való átnyomására, hanem kizárólag a gravitációs erőt.

Ezt a kávéfőzőt 1819-ben találta fel Franciaországban a párizsi Morize, és az otthoni kávéfőzéshez használt eszközként Olaszország-szerte népszerűvé, valamint a nápolyi kultúra és hagyományok egyik szimbólumává vált.

A Nápolyban használt cuccumella kifejezés a cuccuma réz- vagy terrakotta váza kicsinyítőképzős változata, amely a latin nyelvből származik.

HOGYAN ÉPÜL FEL A CUCCUMELLA?

Üreges tartály: Sima kialakítású, és az őrölt kávé elhelyezésére szolgáló hellyel rendelkezik.

Perforált tartály: Fogantyúval és egy apró lyukkal rendelkezik, így elkerülheted a légbuborékokat, és észlelheted, ha a víz forrni kezd. Miután megtöltötted vízzel, helyezd az üreges tartály belsejébe.

Kávészűrő: Az őrölt kávét tartalmazza. Ezt a szűrőt a tartályokra kell csavarni.

Kávéfőző: Fel van szerelve fogantyúval és kifolyóval, amelyből a kávé kilép a felszolgáláshoz. Miután a kávé elkészült, a kávé összegyűlik benne.

Fedél: A kávéfőzőre helyezendő, miután lecsavartad a tál többi részéről.

Misztikus és bonyolult, akár egy alkimista főzet. A nápolyi kávéfőzővel főzött kávé esetében nagyon kell ügyelni a részletekre: íme, minden, amit a „na tazzulella”, azaz egy csészécske és egy tökéletes kávé megízleléséről tudni kell!

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.