*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Ez egy ízletes módja annak, hogy egyedül vagy társaságban élvezd kedvenc kávédat. Dobd fel a kávézás pillanatait a Lavazzával
Intenzív illatával és erős ízével a kávélikőr a világ egyik legkedveltebb likőrje.
Eredete Olaszország 1860-as években lezajlott egyesítéséig nyúlik vissza. Ugo Borghetti, a Caffè Sport olasz tulajdonosa megérzésének köszönhetően, az alkohol és a kávé e győztes kombinációja jött létre, és először egy vasútvonal átadásakor szolgálták fel az utasoknak.
Ennek az ízletes receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint például a Qualità Rossa. Ez egy kiegyensúlyozott és testes eszpresszó,, amely Olaszország piros iránti szenvedélyét képviseli, és a természetes brazil arabica és a robusta. egyesüléséből született.
A CUKORSZIRUPHOZ
250 ml víz
250 g barna cukor
A RECEPTHEZ
257 ml 95°-os tiszta szesz
95 ml eszpresszó kávé
20 g kávépor
150 ml víz
2 vaníliarúd
A CUKORSZIRUP ELKÉSZÍTÉSE
1. Keverd össze a cukrot és a vizet egy serpenyőben.
2. Forrald fel, és hagyd főni 9 percig.
A LIKŐR ELKÉSZÍTÉSE
1. Áztasd alkoholba a vaníliát és a kávéport 7 napon át.
2. Szűrd le a kapott folyadékot egy előzőleg megnedvesített és kicsavart papírtörlő vagy szűrő, illetve egy finom vagy nagy lyukú szita segítségével.
3. Készítsd el az eszpresszó kávét.
4. Keverd össze a cukorszirupot (250 ml) az alkohollal.
5. Add hozzá az eszpresszót, majd pedig egy kis vizet, hogy csökkentse az alkoholtartalmat.
6. Szobahőmérsékleten hagyd az italt lehűlni.
7. Palackozd be, és tedd a fagyasztóba..
Amint kihűlt, a likőr máris élvezhető!