Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

LAVAZZA KÁVÉLIKŐR: EGY FINOM RECEPT

Ez egy ízletes módja annak, hogy egyedül vagy társaságban élvezd kedvenc kávédat. Dobd fel a kávézás pillanatait a Lavazzával

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Intenzív illatával és erős ízével a kávélikőr a világ egyik legkedveltebb likőrje.

Eredete Olaszország 1860-as években lezajlott egyesítéséig nyúlik vissza. Ugo Borghetti, a Caffè Sport olasz tulajdonosa megérzésének köszönhetően, az alkohol és a kávé e győztes kombinációja jött létre, és először egy vasútvonal átadásakor szolgálták fel az utasoknak.

Ennek az ízletes receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint például a Qualità Rossa. Ez egy kiegyensúlyozott és testes eszpresszó,, amely Olaszország piros iránti szenvedélyét képviseli, és a természetes brazil arabica és a robusta. egyesüléséből született.

ÖSSZETEVŐK

A CUKORSZIRUPHOZ

250 ml víz

250 g barna cukor

 

A RECEPTHEZ

257 ml 95°-os tiszta szesz

95 ml eszpresszó kávé

20 g kávépor

150 ml víz

2 vaníliarúd 

ÚTMUTATÓ

A CUKORSZIRUP ELKÉSZÍTÉSE

1.     Keverd össze a cukrot és a vizet egy serpenyőben.

2.     Forrald fel, és hagyd főni 9 percig.

 

A LIKŐR ELKÉSZÍTÉSE

1.     Áztasd alkoholba a vaníliát és a kávéport 7 napon át.

2.     Szűrd le a kapott folyadékot egy előzőleg megnedvesített és         kicsavart papírtörlő vagy szűrő, illetve egy finom vagy nagy lyukú szita segítségével.

3.     Készítsd el az eszpresszó kávét.

4.     Keverd össze a cukorszirupot (250 ml) az alkohollal.

5.     Add hozzá az eszpresszót, majd pedig egy kis vizet, hogy csökkentse az alkoholtartalmat.

6.     Szobahőmérsékleten hagyd az italt lehűlni.

7.     Palackozd be, és tedd a fagyasztóba.

VÉGÜL

 Amint kihűlt, a likőr máris élvezhető! 

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.