Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Krémes, ikonikus, olasz: ez az eszpresszó.

Ismerd meg, hogyan készíthetsz igazi „Made in Italy” kávét.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Az eszpresszó kávé az egyik legkedveltebb és legikonikusabb ital, amelyet ismerünk. Emellett az olasz kultúrát és hagyományt képviseli az egész világon.

Az arabica és a robusta kávé magjainak pörköléséből és őrléséből nyerik, és ez a legnagyobb mennyiségben fogyasztott és legismertebb kávéfajta Olaszországban.

Eredete 1884-re nyúlik vissza, amikor Torinóban Angelo Moriondo szabadalmaztatta az előállításához szükséges gépet. Ez a találmány abból az igényéből született, hogy torinói éttermében a vendégek kávérendelését rövidebb idő alatt szerette volna kielégíteni, mint ahogy azt az akkoriban rendelkezésre álló hagyományos kávékészítési módszerek lehetővé tették.

Az olasz eszpresszó történetének egyik legfontosabb alakja azonban Pier Teresio Arduino. Ő 1905-ben ismerte fel a kávéfőző gépben rejlő lehetőségeket, és megértette egy olyan gép fontosságát, amely képes a kávé helyben történő elkészítésére és a kávépincérek munkájának felgyorsítására.

A crema, az eszpresszó jelképe magas nyomású vízzel készül, amelyet őrölt és préselt kávékorongon keresztül folyatnak át.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.