Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
klasszikus mini kávéfőző klasszikus mini kávéfőző

Mit kell figyelembe venni kávéfőző vásárlásakor

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Az otthoni kávéfőző vásárlása általában nagyon fontos döntés, tekintettel arra, hogy jelentős pénzbefektetésre van szükség. Lehet, hogy ez lesz a kezdete az utazásodnak a nagyszerű kávé világába, vagy fejlesztheted a már meglévő készségeidet. Ebben a rövid útmutatóban ismertetjük legfontosabb tippjeinket, amelyeket figyelembe kell venni, hogy biztosan az igényeidnek legmegfelelőbb kávéfőzőt vásárold meg.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kávéfőzőt? A minőség, a funkcionalitás és az ár tekintetében nagy eltérések lehetnek, de ezek a tényezők mind döntő fontosságúak, amikor a számodra megfelelő kávéfőző kiválasztásáról van szó. Íme, minden tény, amit tudnod kell!

Kényelem az idő szempontjából

A kávéfőzők gyakran a legjobb szándékkal készülnek, bár gyorsan háttérbe szorulnak az instant kávé javára, amelyről kiderül, hogy kényelmesebb. Ezért fontos, hogy átgondold a terveid, amikor a vadonatúj otthoni kávéfőződ használatára kerül sor: ki kell találnod, hogy csak a rohanó munkanapok reggelén van-e kedved használni, amikor sietsz, és csak minél gyorsabban el kell indulnod otthonról, és alapvetően csak szeretnéd megtölteni a csészédet, és elkészülni, vagy úgy érzed, hogy inkább olyasvalami elkészítésére fektetsz be, amit esetleg megfelelő körülmények között szeretnél úgy megkóstolni, ahogy azt a kávézási rituáléd megérdemli.

Ha kivételes kényelmet keresel, akkor a kevés beállítás és a kávéfőzéshez szükséges kis erőfeszítés valószínűleg a legjobb választás. Ennek alapján automatikus és egyérintéses gépek jelenthetik számodra a megoldást! A pod (kávépárnás) és kapszulás gépek előnyeit is kihasználhatod, amelyek általában könnyen kezelhetőek, és tisztításuk nagyon kevés erőfeszítést igényel. Abban az esetben, ha ehelyett valami bonyolultabbat és összetettebbet szeretnél, akkor nagyon versenyképes és többféle szintet képviselő alternatívák állnak rendelkezésre.

 

Költség: a kávéélmény ára

Bár a költség minden bizonnyal jelentős tényező a kávéfőző kiválasztásakor, arra biztatnánk, hogy ne vásárolj impulzusszerűen, pusztán a költségek alapján.

A kutatás során meg kell vizsgálni a funkciókat és a készülék opcióit, hogy megtaláld azt a modellt, amely valóban megfelel számodra. Fontos, hogy ne becsüld alá ennek a lépésnek a jelentőségét, mivel a kávéfőződ hosszú időre meghatározza majd számodra a kávézás élményét.

Mit várhatsz a kávéfőződtől?

A kávé minőségét valóban szubjektívnek tekinthetjük, és részben a személyes ízlésen és preferenciákon alapul. Ha helyesen használják, minden gép képes minőségi kávét főzni. Mindazonáltal a szakértő kávéivók sokkal több különbséget találhatnak az egyik és a másik elkészítési mód között. Alapvető fontosságú, hogy meghatározzuk, milyen eredményt várunk el az otthoni kávéfőzőtől, mielőtt egyik vagy másik mellett döntünk.


A kapucsínó szerelmese vagy?

Kapucsínó-függő vagy? Ha azt tervezed, hogy habosított és nem habosított tejet tartalmazzanak az italaid, akkor valószínűleg hőcserélő vízforralós készüléket keresel, azaz olyan kávéfőzőt, amely pontosabb hőmérséklet-stabilitást biztosít a tej gőzölésekor és a víz befecskendezésekor, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet az élvezetes kávéhoz.

Hasonlítsd össze a lehetőségeket

Nem kell elhamarkodottan és gyorsan dönteni, hogy aztán a végén csalódj a megvásárolt kávéfőzőben. Próbálj meg összehasonlítani néhány különböző alternatívát, lehetőleg a boltban, hogy biztosan jó döntést hozz a vásárlásnál. Mindazonáltal sok gépre kiváló visszaküldési és pénzvisszatérítési szabályzat vonatkozik, amit szükség esetén igénybe vehetsz.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.