Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Hogyan készíthetsz kávét kotyogós kávéfőzővel?

Fedezd fel, hogyan készíthetsz tökéletes olasz kávét az ikonikus kotyogós kávéfőző segítségével.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A „Made in Italy” védjeggyel egyet jelentő kotyogós kávéfőző alighanem az olasz háztartások legelterjedtebb konyhai eszköze.

A kotyogós kávéfőzőt (olaszul moka) Alfonso Bialetti 1933-ban tervezte, és később több mint 105 millió példányt gyártottak belőle. Az olasz ipari formatervezés e terméke az egész világon híres, jelenleg a milánói Triennale Design Museum és a New York-i MoMA állandó gyűjteményében van kiállítva.

A kotyogós kávéfőző formája az évek során némileg változott, de mindig megtartotta jellegzetes nyolcszögletű alumínium formáját, amelyet szabadalmaztattak, és amely a termék egyik jellegzetes és megkülönböztető eleme. Ma a kotyogós kávéfőző világszerte ismert jelkép, mely egyet jelent a „Made in Italy” kifejezéssel.

HONNAN SZÁRMAZIK A NÉV?

A Moka név a kikötőváros nevéből származik. A jemeni Mokha kikötőjéből indultak a kávéval megrakott hajók nyugatra. Jemen évszázadokon át az egyik első és leghíresebb kávétermelő terület volt, különösen a finom arabica minőség tekintetében.

A készülék működése egyszerű, és tökéletes házi használatra. Van néhány apró, de alapvető trükk, amelyek segítségével tökéletesen használhatod, és a legjobb formájában tarthatod: fedezd fel az összes trükköt a kávé varázsának eléréséhez!

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.