*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Ismerd meg, hogyan készítheted el a világ egyik legkedveltebb desszertjét kávés csavarral.
A kávés sajttorta egy népszerű és közkedvelt amerikai desszert, a klasszikus sajttorta receptjének egyik legkedveltebb változata.
A kávéízben dús kávés sajttorta édességben gazdag és hihetetlenül krémes. Mi mást is kívánhatnál egy desszertben?
Úgy tartják, hogy az első sajttortát a görög Szamosz szigetén készítették. Akkoriban, az i.e. 776-ban megrendezett első olimpiai játékokon a sportolóknak adott energiát, és gyakran esküvői desszertként is szolgált, ma esküvői torta néven ismert.
Ennek az ízletes és egyszerű receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint a Qualità Oro. A legjobb arabica babok keveréke összetéveszthetetlen közép-amerikai gyümölcsös ízjegyeket kelt életre, édes brazil aromákkal kiegészülve.
100 ml kávé
250 g mascarpone
250 g krémsajt
100 g porcukor
15 g zselatin
250 g száraz keksz
40 g cukor
150 g vaj
5 g kávépor
200 g akácméz
100 ml víz
1. Morzsold bele a kekszet egy tálba, majd keverd össze a cukrot és a kávét a keksszel.
2. Olvaszd fel a vajat teljesen.
3. Öntsd az olvasztott vajat a keverékbe, és kevergesd addig, amíg egységes keveréket nem kapsz.
1. Egy tálban keverd össze a mascarponét, a krémsajtot és a porcukrot.
2. Olvaszd fel a zselatinlapokat hideg vízben, és tedd a zselatint a forró kávéba.
3. Add hozzá a kávét a krémhez, és addig kevergesd, amíg sima és egységes keveréket nem kapsz.
1. Helyezz egy réteg kekszes tésztát körülbelül fél centiméter vastagon egy egyadagos tálba, és hagyd hűlni a hűtőben 30 percig.
2. Öntsd a kávékrémet a kekszes alapra, maximum egy centiméterre a szélektől.
3. Hagyd hűlni a hűtőszekrényben 30 percig.
4. Önts egy réteg zselatint fél centiméter vastagon a tortára, és tedd 6 órára a hűtőbe.
5. Helyezd a felszolgáló tálra, és díszítsd a mézes zselével és a kávéporral.