Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Kávés sajttorta és mézes zselé recept

Ismerd meg, hogyan készítheted el a világ egyik legkedveltebb desszertjét kávés csavarral.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A kávés sajttorta egy népszerű és közkedvelt amerikai desszert, a klasszikus sajttorta receptjének egyik legkedveltebb változata.

A kávéízben  dús kávés sajttorta édességben gazdag és hihetetlenül krémes. Mi mást is kívánhatnál egy desszertben?

Úgy tartják, hogy az első sajttortát a görög Szamosz szigetén készítették. Akkoriban, az i.e. 776-ban megrendezett első olimpiai játékokon a sportolóknak adott energiát, és gyakran esküvői desszertként is szolgált, ma esküvői torta néven ismert.

Ennek az ízletes és egyszerű receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint a Qualità Oro. A legjobb arabica babok keveréke összetéveszthetetlen közép-amerikai gyümölcsös ízjegyeket kelt életre, édes brazil aromákkal kiegészülve.

ÖSSZETEVŐK

100 ml kávé
250 g mascarpone
250 g krémsajt
100 g porcukor
15 g zselatin
250 g száraz keksz
40 g cukor
150 g vaj
5 g kávépor
200 g akácméz
100 ml víz

                 

KÉSZÍTSD EL A TORTA ALJÁT:

1. Morzsold bele a kekszet egy tálba, majd keverd össze a cukrot és a kávét a keksszel.

2. Olvaszd fel a vajat teljesen.

3. Öntsd az olvasztott vajat a keverékbeés kevergesd  addig, amíg egységes keveréket nem kapsz.

A KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

1. Egy tálban keverd össze a mascarponéta krémsajtot és a porcukrot.

2. Olvaszd fel a zselatinlapokat hideg vízben, és tedd a zselatint a forró kávéba.

3. Add hozzá a kávét a krémhez, és addig kevergesd, amíg sima és egységes keveréket nem kapsz.

VÉGÜL:

1. Helyezz egy réteg kekszes tésztát körülbelül fél centiméter vastagon egy egyadagos tálba, és hagyd hűlni a hűtőben 30 percig.

2. Öntsd a kávékrémet a kekszes alapra, maximum egy centiméterre a szélektől.

3. Hagyd hűlni a hűtőszekrényben 30 percig.

4. Önts egy réteg zselatint  fél centiméter vastagon a tortára, és tedd 6 órára a hűtőbe.

5. Helyezd a felszolgáló tálra, és díszítsd a mézes zselével és a kávéporral.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.