Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

KAPUCSÍNÓ KÁVÉ: KRÉMES, ÍZLETES, IKONIKUS

A legjobb recept a világ egyik legkedveltebb olasz italának elkészítéséhez néhány egyszerű lépésben.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Az egész világon szeretik, ez az egyik legikonikusabb ital. Míg egyesek nem tudják a napjukat kapucsínó nélkül elkezdeni, mások inkább a délutáni vagy esti szünetben fogyasztják.

Hölgyeim és uraim: a kapucsínó kávé!   

Valamikor régen a neve arra utalt, hogy hasonlít a színe a kapucinus szerzetesek barna csuhájáéra. Eredete egy igen népszerű legendára vezethető vissza, amely a nevét egy fríliai presbiterhez köti, aki először döntött úgy, hogy a kávé erős ízét egy csipetnyi tejjel korrigálja. Ezért a huszadik században, az első eszpresszó kávéfőzők piacra kerülésének köszönhetően az ital elkezdte felvenni a ma ismert formáját.

Ennek az ikonikus italnak az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint az Intenso. Egy intenzívtestes és selymessé tett eszpresszó, amelyet közép- és dél-amerikai arabica, valamint ázsiai és afrikai robusta keverékéből készítenek.

ÖSSZETEVŐK

A MORZSÁHOZ:

1 eszpresszó

50 g vaj

50 g liszt

50 g cukor

17 g mandulaliszt

 

A KRÉMHEZ:

2 Eszpresszó

250 g mascarpone

4 tojássárgája

3 zselatinlap

60 g cukor

 

A BORSKRÉMHEZ:

200 ml tejszín

8,5 g őrölt bors (vagy vanília, illetve fahéj)

17 g cukor

Természetes só

 

AMIRE SZÜKSÉG LESZ:

3 az 1-ben botmixer 

ÚTMUTATÓ

A MORZSA ELKÉSZÍTÉSE:

1.     Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, liszttel és mandulaliszttel, majd töltsd hozzá             egy Intenso Espresso kapszula tartalmát, hogy sima, egyenletes keveréket kapj.

2.     Terítsd egy tálcára.

3.     Süsd 180 °C-on 10–15 percig, amíg enyhén meg nem pirul.

4.     Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd törd össze a morzsát.

A KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

1.     Botmixer segítségével verd fel addig a tojássárgáját a cukorral, amíg halványsárga és         habos nem lesz.

2.     Puhítsd meg a zselatint hideg vízben.

3.     Miután megpuhult, öntsd le róla a vizet, és oldd fel 2 főzetnyi Intenso eszpresszóban.

4.     Keverd össze.

5.     A keverékhez add hozzá a felvert tojássárgáját.

6.     Add hozzá a mascarponét, és keverd legalább 5–6 percig, hogy az összetevők jól         összekeveredjenek.

7.     Rendezd el a keveréket a poharak aljára (legfeljebb a 2/5-ükig töltsd meg őket).

8.     Tedd a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

A BORSKRÉMHEZ:

1.     Verd fel a folyékony tejszínt a borssal egy habverő segítségével.

2.     Adj hozzá egy csipetnyi természetes sót és cukrot.

VÉGÜL:

1.     Vedd ki a korábban megtöltött poharakat a hűtőből, öntsd rá a borskrémet legfeljebb         a poharak 2/5-éig, és tegyél morzsát a tetejére: a kapucsínó készen áll a megízlelésre.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.