*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
A legjobb recept a világ egyik legkedveltebb olasz italának elkészítéséhez néhány egyszerű lépésben.
Az egész világon szeretik, ez az egyik legikonikusabb ital. Míg egyesek nem tudják a napjukat kapucsínó nélkül elkezdeni, mások inkább a délutáni vagy esti szünetben fogyasztják.
Hölgyeim és uraim: a kapucsínó kávé!
Valamikor régen a neve arra utalt, hogy hasonlít a színe a kapucinus szerzetesek barna csuhájáéra. Eredete egy igen népszerű legendára vezethető vissza, amely a nevét egy fríliai presbiterhez köti, aki először döntött úgy, hogy a kávé erős ízét egy csipetnyi tejjel korrigálja. Ezért a huszadik században, az első eszpresszó kávéfőzők piacra kerülésének köszönhetően az ital elkezdte felvenni a ma ismert formáját.
Ennek az ikonikus italnak az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint az Intenso. Egy intenzív, testes és selymessé tett eszpresszó, amelyet közép- és dél-amerikai arabica, valamint ázsiai és afrikai robusta keverékéből készítenek.
A MORZSÁHOZ:
1 eszpresszó
50 g vaj
50 g liszt
50 g cukor
17 g mandulaliszt
A KRÉMHEZ:
2 Eszpresszó
250 g mascarpone
4 tojássárgája
3 zselatinlap
60 g cukor
A BORSKRÉMHEZ:
200 ml tejszín
8,5 g őrölt bors (vagy vanília, illetve fahéj)
17 g cukor
Természetes só
AMIRE SZÜKSÉG LESZ:
3 az 1-ben botmixer
1. Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, liszttel és mandulaliszttel, majd töltsd hozzá egy Intenso Espresso kapszula tartalmát, hogy sima, egyenletes keveréket kapj.
2. Terítsd egy tálcára.
3. Süsd 180 °C-on 10–15 percig, amíg enyhén meg nem pirul.
4. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd törd össze a morzsát.
1. Botmixer segítségével verd fel addig a tojássárgáját a cukorral, amíg halványsárga és habos nem lesz.
2. Puhítsd meg a zselatint hideg vízben.
3. Miután megpuhult, öntsd le róla a vizet, és oldd fel 2 főzetnyi Intenso eszpresszóban.
4. Keverd össze.
5. A keverékhez add hozzá a felvert tojássárgáját.
6. Add hozzá a mascarponét, és keverd legalább 5–6 percig, hogy az összetevők jól összekeveredjenek.
7. Rendezd el a keveréket a poharak aljára (legfeljebb a 2/5-ükig töltsd meg őket).
8. Tedd a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
1. Verd fel a folyékony tejszínt a borssal egy habverő segítségével.
2. Adj hozzá egy csipetnyi természetes sót és cukrot.
1. Vedd ki a korábban megtöltött poharakat a hűtőből, öntsd rá a borskrémet legfeljebb a poharak 2/5-éig, és tegyél morzsát a tetejére: a kapucsínó készen áll a megízlelésre.