Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
Olasz kávétorta Olasz kávétorta

A kávés Sbrisolona elkészítése

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A recept, amit most látni fogunk, egyszerűen elkészíthető, és egy olyan süteményt eredményez, amely tele van ízekkel. Ez az olasz kávés sütemény el fog kápráztatni az étvágygerjesztő hozzávalókkal és a kávé , amaretto és mandula jegyeivel!

Olasz kávétorta és sbrisolona

Ha egy kifinomult desszertet keresel, akkor ez az olasz kávétorta recept a megfelelő, hiszen ötvözi a kellemes olasz ízeket és a kávé intenzív ízét. Ezt a süteményt „hamis sbrisolónak” nevezték el, utalva a hagyományos süteményre, mely Mantova városából, a Dél-Lombardiában található gyöngyszemből származik, melynek varázsa napjainkig őrzi a reneszánsz fényét.

Az általunk javasolt receptet úgy tekinthetjük, mint a sbrisolona és a töltött pite közötti félutat, és teljes meglepetést fog okozni számodra. A kérge általános lisztből és egy kis finomra őrölt kukoricalisztből készül, ami némi ízt ad, valamint sütőporból, amely lágyabbá teszi. A disznózsírt könnyen helyettesíthetjük vajjal, mivel annak kétségtelenül enyhébb az íze, míg a töltelékben – és nem a kéregben – mogyoró helyett mandulát használunk. Ezektől eltekintve a töltelékben finom keveréke található a ricottának, amaretti keksznek és az Amaretto di Saronnonak, egy illatos és kellemes, édes likőrnek, amelynek íze valóban utánozhatatlan.

Hozzávalók

A szükséges hozzávalókat valójában egyszerű beszerezni, és bármelyik boltban megvásárolhatod. Ezek:

  • 100 gramm dió
  • 20 gramm őrölt eszpresszó kávé
  • 150 gramm vaj
  • 165 gramm porcukor
  • 2 tojás
  • 60 ml Amaretto di Saronno
  • 110 dkg önmagától megkelő liszt
  • 1 evőkanál kakaópor és 2 teáskanál sütőpor
  • 2 további evőkanál Amaretto likőr
  • 225 gramm mascarpone sajt
  • 1 evőkanál porcukor

Utasítások

  • Melegítsd fel a sütőt 350 °F/180 °C-ra, és kenj ki egy 20 cm-es kerek formát, amelynek alját béleld ki tapadásmentes sütőpapírral.
  • Egy konyhai robotgépben őröld finomra a diót és a kávét.
  • A vajat és a cukrot addig verd fel, amíg a keverék könnyű és krémes nem lesz, majd egyenként üsd bele a tojásokat, végül töltsd bele az Amarettót. Ekkor add hozzá a dió és a kávé keverékét. Szitáld össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd add a vajas keverékhez, és keverd addig, amíg tökéletesen össze nem áll.
  •  Kanalazd a tepsibe, és süsd 35-40 percig. Ezután vedd ki a sütőből, és csorgass rá egy evőkanál finom Amaretto likőrt. Hűtsd ki a tepsiben, majd rögtön utána helyezd tálalótálra. A maradék Amarettót keverd össze mascarponéval és porcukorral, majd oszlasd el a finom süteményed tetején.
  • Díszítsd dióval és/vagy kávészemekkel tetszés szerint.
  •  Tálalás előtt 30 percig hűtsd a csodálatos desszertet.

Az Amaretto di Saronno helyett választhatsz rumot is, ami szintén nagyon jól illik az eszpresszó kávéhoz.

 


Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.