Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Élvezd a legjobb vaníliás jeges kávé receptjét

Ismerd meg, hogyan készítheted el ezt a frissítő és közkedvelt italt néhány egyszerű lépésben. Dobd fel a kávés pillanatokat.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Avaníliás jeges kávé a klasszikus jeges kávé olasz változatának egyik legkedveltebb és legnépszerűbb változata.

A frissítő ital, a jeges kávé Olaszország Salento régiójára jellemző.

Valenciában úgy ismerik, hogy „Café del Tiempo,” és az ital eredete állítólag Spanyolországból származik, Salentóban azonban már a 17. század elején meghonosodott.

Ennek az ízletes, egyszerű receptnek az elkészítéséhez olyan keverékeket ajánlunk, mint a Crema e Gusto: egy kiegyensúlyozott, testes keveréket, mely ideális azok számára, akik szeretik a teljes ízeket. 

ÖSSZETEVŐK

1 eszpresszócsészényi (kotyogósban főzött) kávé

150 ml tej

2 evőkanál vaníliaszirup

6-8 kávéjégkocka (kotyogós kávéfőzőben készített)

ÚTMUTATÓ

KÉSZÍTSD EL A KÁVÉJÉGKOCKÁKAT

1.       Végy jégkockaformákat, és öntsd bele a kávét: fontos, hogy ne édesítsd a kávét, különben nem fog megfagyni. 

2.       Tölts meg egy 300 ml-es poharat a kávéjégkockákkal, és önts rájuk 250 ml tejet.

3.       Készítsd el, majd oldd fel a vaníliaszirupot a kávéban.

4.       Öntsd rá a tejre és a jégre.

VÉGÜL

Tálald a vaníliás jegeskávét szívószállal, és máris fogyasztható!

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.