Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
Bajor kávétorta Bajor kávétorta

Hogyan készítsünk fenséges bajor kávétortát

Élvezd a bajor desszert finomságát a Lavazza kávé minden ízével és élményével.

A Lavazza-csapat 2-3 perc 

A rengeteg desszert között, amit a kávé aromájának bevonásával készíthetsz, található egy kivételesen finom fajta. A bajor kávétortára gondolunk, egy friss és lágy desszertre, amelyet az ital jegyei ékesítenek, és amely képes még kellemesebb és meghatározóbb ízt nyújtani. Ebben a cikkben megnézzük, mi mindenre van szükséged ahhoz, hogy a legjobban készíthesd el és varázsolhasd finommá!

Hozzávalók

Először is, itt vannak a bajor kávétorta receptjéhez szükséges összetevők. Mint láthatod, csak néhány tételről van szó, és könnyen beszerezheted őket!

  • 100 g eszpresszókávé
  • 4 tojássárgája
  • 150 g teljes tej
  • 175 g cukor
  • 300 g tejszín
  • 25 ml Borghetti kávélikőr
  •  5 g zselatin

A bajor kávétorta elkészítési módja

  •  Először is tegyük a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon.
  •  Második lépésként forraljuk fel a tejet és a kávét egy lábasban, majd keverjük bele a cukrot és a   tojássárgáját habverővel egy másik edényben.
  •  Ha a tojássárgája és a cukor keveréke elérte a fehéres színt, adjuk hozzá a tej és a kávé keverékét, és egy kanál segítségével keverjük össze az összes hozzávalót.
  • Ezen a ponton öntsük a keveréket egy lábasba, és főzzük anélkül, hogy abbahagynánk a keverést - akkor lesz kész, amint krémes állagúvá válik.
  •  Amint a krémet levettük a tűzről, olvasszuk fel benne a zselatint.
  • Ha ezzel a lépéssel végeztünk, fedjük le a krémet fóliával, és hagyjuk kihűlni, amíg el nem éri a szobahőmérsékletet.
  • Itt az ideje, hogy a tejszínt felverjük, és alulról felfelé haladó mozdulatokkal keverjük hozzá.
  •   Most már csak annyi a dolgunk, hogy a formákat hideg vízzel benedvesítjük, és beleöntjük a keveréket, majd a hűtőben kb. hat órán át pihentetjük.
  • Fordítsuk a formákat fejjel lefelé egy tányérra, díszítsük fel tetszés szerint, és tálaljuk.

A tökéletes tálalás

A bajor torta a neve ellenére francia eredetűnek tűnik. A tizennyolcadik század elején Németországban a bajor udvarban dolgozó francia szakácsok által importált tejből, teából és likőrből készült italként fogyasztották. Egy évszázaddal később Franciaországban a ma ismert desszertként, ennek az italnak a változataként terjedhetett el.

A bajor kávétorta számos módon díszíthető, többek között tejszínnel, fahéjjal, kávébabokkal vagy apróra vágott aszalt gyümölcsökkel.


Lavazza bajor kávétorta


Az ideális kávé a recepthez

Ehhez a recepthez erősen ajánlott az eszpresszó kávé.  A közép- és dél-amerikai arabica és az ázsiai vagy afrikai robusta keverékét ötvöző, intenzív és testes, jól lekerekített keverék a megfelelő választás, hogy a desszertnek tartós ízt és aromát, valamint csodálatos illatot adjon.

Erről a csodálatos és gyors receptről rövid idő alatt kiderül, hogy a legjobb módja lesz a vacsora befejezésének és vendégek elvarázsolásának! A bajor kávétorta egyszerűen elkészíthető és finom, nem bonyolult, aromás desszert, amelyet mindenki értékelni fog, a kávé szerelmesei pedig őrülten szeretni fogják!

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.