Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Hogyan készítsük el a legjobb eszpresszó martinit

Állítsd magad kihívás elé a leghíresebb és legpazarabb kávékoktél elkészítésével.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Eszpresszó Martini recept

Az Eszpresszó Martini egy ikonikus ital, amelyet Dick Bradsell brit bártender talált fel a 80-as években a londoni Fred's Clubban. Azt mondják, a koktélt eredetileg egy modell kérte, aki szerette volna feldobni az estéjét. Bradsell vodkát kevert össze eszpresszóval és kávélikőrrel: így született meg az Eszpresszó Martini.

Amikor először alkotta meg egyik leghíresebb kreációját, a Wyborowa vodka és Kahlua felhasználásával, a kávé tartós jegyeit bársonyos és lágy csokoládéízzel olvasztotta össze. Lássuk, hogyan készítsük el az Eszpresszó Martinit a legjobb Eszpresszó Martini recept segítségével!

Hozzávalók

Az Eszpresszó Martini elkészítéséhez mindössze egy kotyogós kávéfőzőre, egy koktél shakerre és egy Martinis pohárra van szükséged.

Mint mindjárt látni fogjuk, ennek a gyors és egyszerű házi készítésű Eszpresszó Martini-receptnek az egyik előnye, hogy mindössze négy hozzávaló szükséges hozzá.

  • 30 ml kávé
  • 30 ml vodka
  • 30 ml kávélikőr
  • 6 jégkocka
  • 1 teáskanál cukor

Hogy még magasabb szintre emeld az italt, adj hozzá vanília ízű vodkát a markáns, mégis lágy ízért.

Módszer

Kövesd ezeket az egyszerű és gyors lépéseket egy észbontó, tökéletes Eszpresszó Martinihez:

  • 1. LÉPÉS - Készítsd el a cukorszirupot úgy, hogy a porcukrot egy kis serpenyőben közepes lángra helyezed, majd felöntöd 50 ml vízzel, elkevered és felforralod.
  • 2. LÉPÉS (opcionális) -  Tegyél néhány jégkockát a pohárba néhány percre, amíg elkészíted az italt, majd öntsd azokat ki, mielőtt a pohárba öntenéd az italt.
  • 3. LÉPÉS - Amint a cukorszirup kihűlt, önts 1 evőkanálnyit a shakerbe a jéggel, a vodkával, a kávélikőrrel és a kávéval együtt. Addig rázd, amíg a shaker külsejét jéghidegnek nem érzed.
  • 4. LÉPÉS - Szűrd át a kihűlt poharakba, és díszítsd.

A tökéletes tálalás

Mielőtt leszűrnéd a koktélt, győződj meg róla, hogy a poharak hűtöttek.

Ezen a ponton három eszpresszóbabbal tedd tökéletessé a látványt azzal, hogy az eszpresszó martini habjára helyezed azokat.

Most már csak annyit kell tenni, hogy felkészülj az élvezetre. Lazíts, és képzeld el, hogy kedvenc lounge bárodban vagy, valahol a világban. Díszítésként kakaóport vagy csokoládé ostyát adhatsz hozzá.


Az ideális kávé a recepthez

Ahogy a neve is sugallja, az italt eszpresszó kávéval kell elkészíteni. Noha az instant kávé jó választás lehet, ha sietsz, vagy csak időt szeretnél spórolni, és mivel az instant eszpresszópor nem hasonlítható az igazihoz, nyomatékosan ajánlott kotyogós kávéfőzőt használni.

A frissen főzött, kiváló minőségű kávéból készült eszpresszó határozottan a legjobb megoldásnak tekinthető.

Az ideális keverék ehhez a recepthez kétségtelenül egy testes, intenzív keverék, mint például a ¡Tierra! Bio Organic Közép- és Dél-Amerikából . Ez a csodálatos olasz pörköltkávé aromában gazdag élményt biztosít kellemes csokoládés utóízzel, amely tökéletesen illik az Eszpresszó Martinihez.

A természetes brazil arabica és robusta egyesítésének eredményeként a Lavazza Qualità Rossa teljes és magával ragadó ízével ideális megoldás, amely hosszan tartó lendületet nyújt italodnak.

Akár elismert étkezés utáni aperitifnek, akár partikoktélnak vagy éjszakai italnak tartod, csak annyit kell tudni, hogy kivételesen finom íze van. Miért ne kombinálhatnád a koffeint alkohollal? Csak adj hozzá egy adagot az Eszpresszó Martini elkészítése közben, és az máris feldobja az estédet azzal az alkoholos varázserővel, amely a 80-as évek óta mámorossá teszi az éjszakai életet!

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.