Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG

Hozzávalók
  • 100 g buffalomozzarella-golyó Campaniából
  • 2 g tej
  • 180 g friss spenót
  • 4 a kagyló
  • 4 vörös garnéla
  • 140 g sózott tőkehal (sűrű húsú filé része)
  • 12 kapribogyó virágok
  • 180 g főtt cannellini bab (90 g nyersen)
  • 50 g kávé (eszpresszó vagy mokka)
  • 12 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 szál friss oregánó
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 00-ás liszt szükség szerint
  • Extra szűz olívaolaj szükség szerint
  • Céklacsíra szükség szerint
  • Kávépor szükség szerint
Elkészítés
KÁVÉ ÍZESÍTÉSŰ BAB MOUSSE

Süsse a babot körülbelül 8 percig egy serpenyőben a vajjal és egy kis vízzel; ezután adja hozzá a kávét, és főzze további 2 percig. Amikor megfőtt, ha szükséges, keverje össze és szűrje le, hogy sima, egyenletes tejszínt kapjon; ezután keverje hozzá a maradék vajat, fűszerezze sóval és borssal, és tartsa melegen egy brain-marie-ben, fóliával letakarva.

Elkészítés

Kávé ízesítésű bab mousse

Süsse a babot körülbelül 8 percig egy serpenyőben a vajjal és egy kis vízzel; ezután adja hozzá a kávét, és főzze további 2 percig. 
Amikor megfőtt, ha szükséges, keverje össze és szűrje le, hogy sima, egyenletes tejszínt kapjon; ezután keverje hozzá a maradék vajat, fűszerezze sóval és borssal, és tartsa melegen egy brain-marie-ben, fóliával letakarva.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Buffalomozzarella-krém

Keverje gyorsan össze a mozzarella kockákat tejjel és egy kis sóval; végül vegyítse össze extra szűz olívaolajjal, hogy sima és kompakt krémet kapjon.


Ropogós spenót

Mossa meg és szárítsa meg a spenótleveleket, majd gyorsan pirítsa meg őket egy serpenyőben extra szűz olívaolajon, 1/2 gerezd fokhagymával, fűszerezze sóval és borssal.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
TENGER GYÜMÖLCSEI SALÁTA
Távolítsa el a garnélarákról a vörös páncélt, de hagyja meg a rák farok részét; vágja a tőkehalat körülbelül 35 g-os kockákra és hámozza meg a fésűkagylót. Pirítsa meg a halat extra szűz olívaolajon a másik 1/2 gerezd fokhagymával és egy szál kakukkfűvel. Fűszerezze sóval és borssal.

Tálalás

Először a babkrémet és a bivalymozzarellát helyezze a tányérra; azután tegye rá a ropogós spenótot; helyezze legfelülre a tenger gyümölcseit és díszítse céklacsírával, hozzáadva a fennmaradó kakukkfüvet, a friss oregánót és a kávéport.

Néhány javaslat a ma esti vacsorához: engedje, hogy megihlessék a receptek!

MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Kávégranita ricottakrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST