lavazza:magazine/ricette/typology/salate

Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG

Hozzávalók
  • 60 g rizs
  • 2 db füge
  • 30 g fontina sajt
  • 20 g pisztácia
  • 1/2 mogyoróhagyma
  • 10 g méz
  • Kávé ízlés szerint
  • Fahéj ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • Zöldségalaplé
Elkészítés

Elkészítés

Aprítson fel egy fügét, pácolja méz, kávé és fahéj keverékében, majd helyezze 30 percre 90 °C-os sütőbe. Ezután aprítsa fel a másik fügét, valamint 15 g pisztáciát, majd keverje össze és szűrje le a keveréket.

Pirítsa meg a mogyoróhagyma felét és a rizst egy lábasban, adja hozzá fokozatosan a zöldségalaplevet, és főzze 20 percig.
Ha a rizs elkészült, keverje bele a fontina sajtot és adjon hozzá egy kis kávéport.

2.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img2-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img3-dx

Tálalás

Felszolgáláskor adja hozzá a fügét a rizottóhoz, végül szórja meg apróra vágott pisztáciával és kávéval.

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img5-sx
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img4-dx

Néhány javaslat a ma esti vacsorához: engedje, hogy megihlessék a receptek!