Mochatart

NEHÉZSÉG

A kávétorta egy finom és könnyen elkészíthető desszert, amelyben a tészta hagyományos textúrája a ganache-töltelék merész ízével keveredik. Kiválóan alkalmas reggelire és nassolásra.
Hozzávalók
  • 60 ml kávé
  • 25 g cukor
  • 3 tojás
  • 60 ml tejszín
  • 125 g 50%-os étcsokoládé
  • 100 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 75 g vaj vanília-kivonat
  • citromreszelék
Elkészítés
Ganache-töltelék

Ganache-töltelék: Keverje el a két tojássárgáját és a cukrot habverővel, amíg halvány színű és krémes nem lesz. Forralja fel a tejszínt. Adja hozzá a tojássárgáját, és főzze legfeljebb 90 °C-os hőmérsékleten. Adja hozzá a kávét, és keverje meg jól. Öntse a keveréket a finomra vágott csokoládéra. Keverje addig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Hűtse le a hűtőben.

Omlós sütemény

Kockázza fel a vajat, és várjon, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Formáljon üreget a kakaós lisztben. Helyezze bele a vajat, a cukrot és a tojást. Keverje össze a hozzávalókat, majd adja hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kap. Tegye a hűtőszekrénybe egy órára. Terítse el a tésztát a tortaforma alján és oldalain. Használjon villát, és szurkálja meg a torta alját. Süsse 180 °C-on, 18 percen keresztül, légkeverés nélkül. Hagyja kihűlni.

Tálalás

Nyomózsákkal préselje a meleg ganache-krémet a tortára. Tegye a hűtőszekrénybe, amíg a krém teljesen ki nem hűl. Szórja meg porcukorral, és tálalja.

Elkészítési mód

A ganache-krémhez

Keverje el a két tojássárgáját és a cukrot habverővel, amíg halvány színű és krémes nem lesz.

Forralja fel a tejszínt.

Adja hozzá a felvert tojássárgáját, és főzze legfeljebb 90 fokos hőmérsékleten.

Adja hozzá a kávét, és keverje meg jól.

Öntse a keveréket a finomra vágott csokoládéra.

Keverje addig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. 

Hűtse le a hűtőben.

 

a tésztához

Kockázza fel a vajat, és várjon, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. 

Formáljon üreget a kakaós lisztben. 

Tegye a vajat, cukrot és tojást a kiképzett üregbe.

Keverje össze a hozzávalókat, majd adja hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kap. Tegye a hűtőszekrénybe egy órára. 

Terítse el a tésztát a tortaforma alján és oldalain. 

Használjon villát, és szurkálja meg a torta alját. 

Süsse 180 °C-on, 18 percen keresztül, légkeverés nélkül.

Hagyja kihűlni.

 

 

Tálalás

Nyomózsákkal töltse meg a meleg ganache-krémmel a tortát.

Tegye a hűtőszekrénybe, amíg a krém teljesen ki nem hűl. 

Szórja meg porcukorral, és tálalja.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Crema e Gusto Classico

Harmonikus és krémes

A brazil arabica, valamint az afrikai és ázsiai robusta találkozásából született testes és aromás eszpresszó, édes és csokoládés jegyekkel, és enyhén fűszerezett ízvilágával megspékelve. Eszméletlenül finom.

TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST