Kávés torta

NEHÉZSÉG

Hozzávalók
AZ OMLÓS TÉSZTÁHOZ
  • 300 g 00-s liszt
  • 100 g cukor
  • 100 g olívaolaj
  • 1 tojás
  • 40 g tojássárgája
  • 6 g élesztő
  • vaníliaaroma
  • fél citrom héja
A TEJSZÍNHEZ
  • 200 ml víz
  • 300 ml kivont kávé
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 40 g kukoricaliszt
  • 75 g csokoládé
A HABCSÓKHOZ
  • 60 g tojásfehérje
  • 120 g cukor
Elkészítési mód
AZ OMLÓS TÉSZTÁHOZ

Tegye a tojást és a tojássárgáját egy magas, keskeny tálba, szitálja meg olajjal, és keverjen össze mindent turmixgéppel. Helyezze a keveréket egy konyhai robotgépbe, és adja hozzá előbb a lisztet és a cukrot, majd a citromhéjat és a vaníliaaromát. Dagassza, amíg egyenletes minőségű, sima tésztát nem kap, majd hagyja pihenni a hűtőben körülbelül egy órát. Vajazza ki a formákat, és terítse el bennük a tésztát: mindegyikhez 30–50 g tésztát használjon fel. Tegye hagyományos gáz- vagy villanysütőbe, 180 fokra, 10–12 percre, és miután a tartlet kisült, hagyja kihűlni.

Elkészítési mód

AZ OMLÓS TÉSZTÁHOZ

Tegye a tojást és a tojássárgáját egy magas, keskeny tálba, szitálja meg olajjal, és keverjen össze mindent turmixgéppel.

Helyezze a keveréket egy konyhai robotgépbe, és adja hozzá előbb a lisztet és a cukrot, majd a citromhéjat és a vaníliaaromát. Dagassza, amíg egyenletes minőségű, sima tésztát nem kap, majd hagyja pihenni a hűtőben körülbelül egy órát.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Vajazza ki a formákat, és terítse el bennük a tésztát: mindegyikhez 30–50 g tésztát használjon fel. Tegye hagyományos gáz- vagy villanysütőbe, 180 fokra, 10–12 percre, és miután a tartlet kisült, hagyja kihűlni.

A TEJSZÍNHEZ

Készítse elő a kávét, és törje szét a csokoládét. Ekkor fogjon egy tálat, és verje fel a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd adja hozzá a kukoricalisztet.

Egy nagy fazékban tegyen fel vizet a főzőlapra, és forralja fel, majd öntse a tojáskeveréket a vízbe, és főzze körülbelül 2 percig, hogy sűrű tésztát kapjon. 

 

Adja hozzá a korábban elkészített kávét, kapcsolja ki a főzőlapot, és adja hozzá a széttört csokoládét. Keverje habverővel vagy turmixgéppel, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, majd ekkor hagyja kihűlni.

 

 

A HABCSÓKHOZ

Helyezzen 60 g tojásfehérjét és 120 g cukrot egy tálba, és habverővel verje fel, amíg a keverék sűrű és laza nem lesz. Akkor van kész, amikor a keverék a fejjel lefelé fordított tál aljához tapadva marad.

 

 

A TÖLTELÉKHEZ

Miután a krém lehűlt, minden 150 g tejszínhez adjon hozzá körülbelül 50 g habcsókot, és keverje, amíg homogén keveréket nem kap.

Tálalás

Szórja meg a tésztát porcukorral, töltse ki a tejszínt, és díszítse bogyós gyümölcsökkel.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx
Az ideális kávé a recepthez
Qualità Oro
Édes és aromás
A Qualità Oro a Lavazza első kávékeveréke. 1956 óta apáról fiúra száll, immár több mint 60 éve. Igazi kávé-műalkotás azok számára, akik a finom keverék minőségi ízeit szeretik érezni a hét minden napján.
TUDJON MEG TÖBBET.

Néhány javaslat a ma esti vacsorához: engedje, hogy megihlessék a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST