Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
10ó

Hozzávalók
Hozzávalók
  • 375 ml hidegen „főzött” kávé (tisztán, hozzáadott víz nélkül)
  • 25 ml víz
  • 10 g kávépor
  • 250 g liszt
  • 250 g Kamut® Khorasan búzaliszt
  • 6 g cukor
  • 14 g só
  • 15 g élesztő
  • 50 g bacon (személyenként)
Elkészítés

Elkészítési mód

a tésztához

Oldja fel az élesztőt és a cukrot langyos vízben.

Szitálja meg az összes lisztet, és gyúrjon belőle tésztát a fele víz és kávé felhasználásával, majd adjon hozzá sót.

Adja hozzá a maradék lisztet, és dagassza tovább körülbelül 20 percig.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè

Tegye a tésztát egy tálba, és fedje le fóliával: szobahőmérsékleten így akár a kétszeresére is megkel (kb. 3 óra alatt).

Béleljen ki egy sütőformát sütőpapírral, és szórjon rá kukoricalisztet, nehogy ráragadjon a kenyér.

Vegye ki a tésztát a tálból, gyúrja át, vágja 3 részre, és helyezze bele őket a sütőformákba.

Fedje le a formákat fóliával: a tészta szobahőmérsékleten így akár a kétszeresére is megkel (kb. 2 óra alatt).

Süsse és főzze 200 °C-on körülbelül 20–25 percig; a sütőben tegyen mellé egy vízzel töltött edényt.

a szalonnához

Szórja meg a szeletelt szalonnát barnacukorral, és egy-másfél percig pirítsa a mikrohullámú sütőben vagy a sütőben (grillező fokozaton).

 

 

Tálalás

Vágja szeletekre, majd pirítsa meg a kávéval megszórt kenyeret. Rendezze el rajta a szalonnát, és végül szórja meg barna cukorral.

Pane di grano khorasan kamut al caffè
Pane di grano khorasan kamut al caffè
Az ideális kávé a recepthez
Qualità Oro
Édes és aromás
A Qualità Oro a Lavazza első kávékeveréke. 1956 óta apáról fiúra száll, immár több mint 60 éve. Igazi kávé-műalkotás azok számára, akik a finom keverék minőségi ízeit szeretik érezni a hét minden napján.
TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Kávégranita ricottakrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST