Eszpresszó tiramisu

NEHÉZSÉG
15p

Puha mascarponekrém, tojás nélkül, Meliga keksz készítéséhez használt, durva állagú kukoricaliszttel. A forró kávé és a recept hideg összetevői tökéletes egyensúlyt alkotnak, kiemelve a még nem teljesen átázott keksz illatát.
Hozzávalók
A TIRAMISUHOZ
  • eszpresszókávé Meliga
  • kekszek
  • mascarpone
  • krémes kakaó
A mascarponekrémhez
  • 250 g mascarpone
  • 60 g porcukor
  • 90 g tejszín
  • 40 g teljes tej
  • ¼ vaníliarúd
Elkészítés

Tegye a mascarponét egy tálba. Adja hozzá a porcukrot, a tejet, a tejszínt és a vaníliát. Keverje össze elektromos habverővel, amíg lágy krémet nem kap. Töltse a keveréket egy nyomózsákba, és helyezze a hűtőbe.

TÁLALÁS

Fektesse le a Meliga kekszet egy cappucinós csésze aljára. Adjon hozzá egy nagy teáskanál mascarponekrémet. Öntse a forró kávét a krém köré. Szórja meg kissé keserű kakaóporral. A recepthez eszpresszókávé használatát javasoljuk.

Elkészítési mód

Tegye a mascarponét egy tálba.

Adja hozzá a porcukrot, a tejet, a tejszínt és a vaníliát.

Keverje addig elektromos habverővel, amíg lágy krémet nem kap.

Töltse nyomózsákba, és tartsa a hűtőben.

 

 

Tálalás

Helyezzen egy Meliga kekszet egy cappucinós csésze aljára.

Adjon hozzá egy nagy teáskanál mascarponekrémet.

Öntse a forró kávét a krém köré.

Szórja meg kissé keserű kakaóporral.

 

A recepthez eszpresszókávé használatát javasoljuk.

 

 

Az ideális kávé a recepthez
Qualità Rossa
Testes íz
A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.
TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST