Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
40p

Hozzávalók
  • 100 ml kávé
  • 250 g mascarpone
  • 250 g krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 15 g zselatin
  • 250 g száraz keksz
  • 40 g cukor
  • 150 g vaj
  • 5 g kávépor
  • 200 g akácméz
  • 100 ml víz
Elkészítés
AZ OMLÓS TÉSZTÁHOZ

Tegye a tojást és a tojássárgáját egy magas, keskeny tálba, hintse meg olajjal, és keverjen össze mindent turmixgéppel. Helyezze a keveréket egy konyhai robotgépbe, és adja hozzá előbb a lisztet és a cukrot, majd a citromhéjat és a vaníliaaromát. Dagassza, amíg egyenletes minőségű, sima tésztát nem kap, majd hagyja pihenni a hűtőben körülbelül egy órát. Vajazza ki a formákat, és terítse el bennük a tésztát, mindegyikhez 30–50 g tésztát használjon fel. Tegye hagyományos gáz- vagy villanysütőbe, 180 fokra, 10–12 percre, és miután a torta kisült, hagyja kihűlni.

Elkészítés

TORTAALAP

Morzsoljon bele kekszet egy tálba, és keverje össze a cukrot és a kávét a keksszel.

Olvassza fel a vajat teljesen.

Öntse az olvasztott vajat a keverékbe és kevergesse addig, amíg egységes keveréket nem kap.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

KRÉM

Egy tálban keverje össze a mascarponét, a krémsajtot és a porcukrot.

Olvassza fel a zselatinlapokat hideg vízben, és tegye a zselatint a forró kávéba.

Adja hozzá a kávét a krémhez és addig kevergesse, amíg sima és egységes keveréket kap.

 

 

Tálalás

Helyezzen egy réteg kekszes tésztát körülbelül fél centiméter vastagon egy egyadagos tálba, és hagyja kihűlni a hűtőben 30 percig.

Öntse a kávékrémet a kekszes alapra, maximum egy centiméterre a szélektől.

Hagyja kihűlni a hűtőszekrényben 30 percig.

Öntsön egy réteg zselatint fél centiméter vastagon a tortára, és tegye 6 órára a hűtőbe.

 

Helyezze a felszolgáló tálra és díszítse a mézes-lekváros keverékkel és a kávéporral.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Az ideális kávé a recepthez

Qualità Oro

Édes és aromás

A Qualità Oro a Lavazza első kávékeveréke. 1956 óta apáról fiúra száll, immár több mint 60 éve. A legjobb arabica babok keveréke összetéveszthetetlen közép-amerikai gyümölcsös ízjegyeket kelt életre, édes brazil aromákkal kiegészülve.

BŐVEBBEN

Néhány javaslat a ma esti vacsorához: engedje, hogy megihlessék a receptek!

MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Kávégranita ricottakrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST