VISSZA
TheCoffeeBook

P, mint pörkölés

Közzététel időpontja: 03 július 17

Ez az a folyamat, amikor a zöld kávét magas hőmérsékleten kezelik, amelynek során a bab felveszi jellegzetes barna színét.

 

Ebben a fázisban a bab igazi átalakuláson megy keresztül: változik a színe, csökken a súlya, megnő a térfogata, elveszti a nedvességét, és mindenekelőtt kialakul az aromája.

- 100 fokon aranyszínt kap, és érződni kezd a pörkölés jellegzetes illata.

- 150 és 180 fok között nagyobb méretű, fényes és barna lesz.

- 200 és 230 fok között a pörkölés eléri az optimális szintet, a kávé pedig elnyeri jellegzetes illatát.

 

Amint kivonták a pörkölőből, a kávét gyorsan szoba-hőmérsékletűre kell hűteni légráfúvás és hideg vízgőz segítségével.

Az időtartam a kávé típusától és a felhasználás céljától függ.

  • - rövid ciklusok a robusta esetében, hogy hangsúlyozzuk a testességet, és tompítsuk a fás jegyeket.
  • - közepes ciklusok az arabica esetében, hogy hangsúlyozzuk a keverékek illatát és édes jellegét.
  • - az eszpresszókeverékek esetében hosszú pörkölési ciklusokra van szükség, amelyek segítenek a gépek teljesítményének optimalizálásában, hogy krémes, jól vegyített eszpresszó lehessen a végeredmény.

 

T come Torrefazione
T come Torrefazione

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint Kávé

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keverék

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
D, mint darálás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
E, mint Eszpresszó

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
I, mint intenzitás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN