VISSZA
3 perc
TheCoffeeBook

K, mint keverék

Közzététel időpontja: 26 július 17

A kávékeverék a kávépörkölők titkos receptjeinek eredménye, ami különböző típusú kávék összevegyítésén alapszik azzal a céllal, hogy egyedi és összetéveszthetetlen aromaprofil jöjjön létre.

 

A kávékeverés valóságos művészet, amit Luigi Lavazza több mint száz évvel ezelőtt talált fel. Ma ez Kutatási és fejlesztési részlegünk feladata, amelynek szakemberei a kávétermelő országokba utazva a zöld kávé megkóstolása alapján választják ki a legjobb minőségű termékeket.

 

 

A legjobb keverékek legfeljebb hat különböző kávéfajtát tartalmaznak (ezek az úgynevezett „eredetik”), és tartalmuk lehet 100% arabica, azaz édes és illatos, vagy arabica és robusta keveréke, amely egy testes, merész íz.

A mosott arabica egy finomabb és savasabb kávé, mint a mosatlan, ami édesebb és kiegyensúlyozottabb. A mosott robusta íze azonban teltebb, mint a mosatlané.

 

A keverék íze az összetevők eredetétől is függ: a brazil eredetű kávé jelenléte teljes és csokoládés ízt eredményez, míg a közép-amerikai eredetű aromás és finom keveréket.

 

M come Miscela
M come Miscela

 

Különös figyelmet fordítunk a koffeinmentes keverékekre: a kiindulási pont az olyan kávé, amelyet természetes, szén-dioxidon alapuló módszer segítségével koffeinmentesítenek.

 

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keverék

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint Kávé

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
D, mint darálás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
E, mint Eszpresszó

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
I, mint intenzitás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN