VISSZA
TheCoffeeBook

E, mint Eszpresszó

Közzététel időpontja: 16 július 17

Az eszpresszó esszenciálisan olasz kávénak számít világszerte. Jellemzője az olaszul „cremának” nevezett krémes hab (ami az ital végleges mennyiségének 10%-át teszi ki), a testes íz és az intenzív aroma.

 

 

Az „espresso” szó annyit jelent: „egy pillanat alatt készült”. Az ital jellemzője, hogy gyors extrakciós módszerrel (25–30 másodperc alatt), 9 bar nyomás alatt, készen kerül ki a kávéfőzőből.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

Az eszpresszó tökéletessége négy tényező kombinációjának függvénye: ezek a keverék, az őrlés, az eszpresszógép és a kezelő hozzáértése.

 

A kész italt eszpresszócsészéből, körülbelül 75–80 fokos hőmérsékleten, 25–30 ml-es mennyiségben kell fogyasztani.

 

Az ideális „crema” sűrű, rugalmas, tartós és mogyorószínű. Nem lehet habos, vékony, illetve túl világos vagy túl sötét színű.

 

 

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keverék

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint Kávé

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
D, mint darálás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
E, mint Eszpresszó

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
P, mint pörkölés

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN