Az „espresso” szó annyit jelent: „egy pillanat alatt készült”. Az ital jellemzője, hogy gyors extrakciós módszerrel (25–30 másodperc alatt), 9 bar nyomás alatt, készen kerül ki a kávéfőzőből.
Közzététel időpontja: 16 július 17
Az „espresso” szó annyit jelent: „egy pillanat alatt készült”. Az ital jellemzője, hogy gyors extrakciós módszerrel (25–30 másodperc alatt), 9 bar nyomás alatt, készen kerül ki a kávéfőzőből.
Az eszpresszó tökéletessége négy tényező kombinációjának függvénye: ezek a keverék, az őrlés, az eszpresszógép és a kezelő hozzáértése.
A kész italt eszpresszócsészéből, körülbelül 75–80 fokos hőmérsékleten, 25–30 ml-es mennyiségben kell fogyasztani.
Az ideális „crema” sűrű, rugalmas, tartós és mogyorószínű. Nem lehet habos, vékony, illetve túl világos vagy túl sötét színű.