VISSZA
TheCoffeeBook

D, mint darálás

Közzététel időpontja: 25 július 17

A darálás az a folyamat, amelynek során a pörkölt kávébabból por lesz.

A darált kávé lehet finom, közepes vagy durva, ami meghatározza a kávé ellenállásának különböző szintjeit a víz áthatolásával szemben. A darálás foka megváltoztatja az extrakciós sebességet, és ennek következtében az ital végső érzékszervi jellemzőit a csészében.

 

 

Az eszpresszó kávékeveréket nagyon finomra őrlik, hogy megkönnyítse az erre az elkészítési módra jellemző extrakciós sebesség elérését, ami így lehetővé teszi a víz számára, hogy néhány másodperc alatt a lehető legtöbb aromát szívja magába.

 

A megfelelő minőségű darálási fokot az eszpresszó esetében akkor érjük el, ha 25 másodperc alatt 7 g őrölt kávéból 25 ml kávét nyerünk, miközben a gőznyomás 9 bar.

 

A közepes darálású keverék a legmegfelelőbb a kotyogós kávéfőzőbe, míg az amerikai kávé, amelyik szűrős kávéfőzőben (egyéb ismert nevén: dugattyús vagy francia kávéfőzőben) készül, megköveteli a durvább őrleményt, amely képes felszívni a vizet arra az időre, amíg a főzés tart, és képes átadni az aromáját.

 

M come Macinatura
M come Macinatura

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keverék

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint Kávé

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
I, mint intenzitás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
E, mint Eszpresszó

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
D, mint darálás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN