VISSZA
Egy perc
TheCoffeeBook

A, mint Arabica

Közzététel időpontja: 03 július 17

A világ kávétermelésének 2/3-át jelenleg a Coffea arabica teszi ki.

A növény meglehetősen kényes, és több törődést igényel, mint a robusta.

A bab hosszúkás tojás alakú, zöldeskék színű, és sekély, kanyargós barázda fut végig rajta.

Ideális élőhelye 600–2000 méter magasságban van: minél magasabban él a növény, annál jobban hat az érzékszervekre a kávébab.

 

A legnagyobb kávétermelők a dél- és közép-amerikai országok, de kiváló minőséggel büszkélkedhet Afrika és Ázsia néhány területe is.

 

 

Az arabica kávé nagyon aromás, illatos, édes és enyhén savas.

Koffeintartalma alacsonyabb, mint a robusta fajtáé: a zöld kávénál ez körülbelül 1,4%.

 

A come Arabica
A come Arabica

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint Kávé

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keverék

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
D, mint darálás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
E, mint Eszpresszó

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
P, mint pörkölés

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN