Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
Frappuccino recept Frappuccino recept

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK EGY FINOM FRAPPUCCINÓT?

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A frappuccino egy finom ital, amelyet könnyedén elkészíthetsz magad is, mindössze néhány hozzávalóból és tetszés szerinti feltéttel . Itt megtudhatod, hogyan készíthetsz otthon Frappuccinót, és miként spórolhatsz hosszú távon pénzt!

A Frappuccino egy krémes állagú kevert kávéital, amelyet különböző szirupokkal és aromákkal lehet ízesíteni. Állaga a tejturmix és a jegeskávé között helyezkedik el.

Maga a „frappuccino” szó egyfajta kombinációja a francia „lait frappé” kifejezésnek – ez egyfajta francia tejturmix – és az azt követő cappuccino szónak, az olasz eszpresszó alapú italnak, amely gőzölt tejet tartalmaz.

Ennek a receptnek köszönhetően, amint látni fogod, nem feltétlenül kell elmenned a kedvenc kávézódba ahhoz, hogy egy csodás csésze frappuccinót élvezhess!

1. lépés: készítsd elő az összes hozzávalót

Először is szükséged van egy igazán erős kávéra, és arra, hogy az hűtött legyen. Miután lefőzted, öntsd egy befőttesüvegbe, és tedd a hűtőbe, amíg nagyon hideg nem lesz.

Ennek a kávénak valóban erősebbnek kell lennie annál, mint amit egy ember átlagosan meg tud inni tisztán, hiszen tejszínnel és cukorral lesz párosítva! Továbbá figyelembe kell venned a hígítást is, ami akkor fog bekövetkezni, amikor az egészet jéggel és tejjel összekevered. Ezért kell megőrizni a kávé aromáját és ízét, amikor a házi frappuccino  végül elkészül!

Ehhez a csodálatos frappuccino recepthez a következő összetevőkre lesz szükséged:

  •  Jég: jobb, ha zúzott! Ha van jégkockád, csak annyit kell tenned, hogy egy cipzáras zacskóba teszed, majd egy kanál hátuljával óvatosan apró darabokra töröd őket.
  •  Erős kávé vagy eszpresszó: a fordulópont egy finom frappuccinóhoz!
  •  Tej: használhatod a kedvenc tejedet vagy bármilyen alternatívát, a szójától a manduláig, beleértve a zabtejet is.
  •  Édesítőszer: használd azt, amelyiket kedveled. Ez lehet barna vagy kristálycukor, illetve bármilyen alternatíva, például méz.
  • Választható feltét: a tejszínhab és a csokoládé- vagy karamellszirup hozhatja azt a kávéházi flancos stílust, amit valószínűleg otthon is szeretnél elérni!

 

2. lépés: elkészítés és felszolgálás

Íme, a tökéletes Frappuccino elkészítéséhez követendő egyszerű lépések:

  • Tedd az összes hozzávalót a turmixgépbe, és utolsóként öntsd rá a kávét, hogy ne olvadjon meg a jég.
  •  Teljes fordulatszámmal turmixold, amíg krémes állagot nem kapsz.
  •  Öntsd az egészet egy magas pohárba, és a tetejére tetszés szerint tejszínhabot és finom ízesített öntetet vagy diómorzsát tegyél.
  • Azonnal tálald a Frappuccinót!

Íme, a mi Frappuccinónk, és biztos lehetsz benne, hogy vetekedhet azokkal, amelyeket bármelyik ismert kávézóban találsz! Mindössze két perc alatt elkészül, és... még kevesebb időbe telik meginni!


Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.