Simone Zanoni
A váratlan párosítások nyerő kombinációkhoz vezetnek
Simone Zanoni
Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:
Le George, Four Seasons Hotel George V (Párizs).
Amikor Simone Zanoni 18 évesen maga mögött hagyta a Garda-tó melletti szülőfaluját, Salòt és családját, hogy szerencsét próbáljon Londonban, talán el sem tudta képzelni, micsoda karriert fog befutni húsz évvel később Franciaországban, az egyetlen két Michelin-csillaggal rendelkező olasz séfként.
Ezt természetesen elsősorban saját szorgalmának köszönheti, de részben Gordon Ramsay-nek is, aki rábízta konyhájának vezetését a Trianon Palotában Versailles-ban. De kezdjük az elején. Nem sokkal azután, hogy megérkezett Londonba és részt vett egy Cordon Bleu főzőtanfolyamon, Zanoni látott egy álláshirdetést, amelyen Ramsay Aubergine éttermébe kerestek szakácsot.
1997 és 2001 között először Commis Chef, majd Chef de Partie pozícióban dolgozott az Aubergine-ben. 2001 és 2003 között Ramsay támogatásával helyettes Chef Tournant lett a Gordon Ramsay Holdings-nál, így három étteremben tevékenykedett egyszerre: az Amaryllis-ben, a Pétrus-ban és a Claridge’s-ben.
Egy rövid időre visszatért Olaszországba a Dal Pescatore étterembe Canneto sull’Oglióba, de ezután ismét Londonban kötött ki, ahol ezúttal főszakács lett Gordon Ramsay három Michelin-csillagos éttermében 2004 és 2007 között. Egy évvel később a skót szakács új kalandot ajánlott neki: kinevezte a versailles-i Trianon Palotában található luxus Hotel Waldorf Astoria étterem főszakácsának, ahol Simone 2009-ben két Michelin-csillagot is elnyert.
Mindezzel a háta mögött Zanoni 2014 februárjában megnyitotta a Le Rafaelt, az első kosher haute ételeket kínáló éttermet Párizsban. A nagy kihívást jelentő, de rendkívül sikeres projektben az olasz séf olyan kiváló minőségű gasztronómiai menüt állított össze, amely tökéletesen megfelel a zsidó hit szigorú étkezési előírásainak.
Restaurant Le George
A Le George egy könnyed, modern étterem mediterrán stílusban, amely ideális párok vagy kis társaságok számára, hiszen számos étel féladagban is elérhető. Az vidám hangulatot árasztó étterem a Côte d’Azur és Észak-Olaszország közötti utazásra hívja a vendégeket, ahogyan azt Simone Zanoni séf megálmodta.
A többi séf