Simone Zanoni

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Le George, Four Seasons Hotel George V (Párizs).

Amikor Simone Zanoni 18 évesen maga mögött hagyta a Garda-tó melletti szülőfaluját, Salòt és családját, hogy szerencsét próbáljon Londonban, talán el sem tudta képzelni, micsoda karriert fog befutni húsz évvel később Franciaországban, az egyetlen két Michelin-csillaggal rendelkező olasz séfként.

 

Ezt természetesen elsősorban saját szorgalmának köszönheti, de részben Gordon Ramsay-nek is, aki rábízta konyhájának vezetését a Trianon Palotában Versailles-ban. De kezdjük az elején. Nem sokkal azután, hogy megérkezett Londonba és részt vett egy Cordon Bleu főzőtanfolyamon, Zanoni látott egy álláshirdetést, amelyen Ramsay Aubergine éttermébe kerestek szakácsot.

 

 

Simone_Zanoni_foto_01
Simone_Zanoni_foto_02


1997 és 2001 között először Commis Chef, majd Chef de Partie pozícióban dolgozott az Aubergine-ben. 2001 és 2003 között Ramsay támogatásával helyettes Chef Tournant lett a Gordon Ramsay Holdings-nál, így három étteremben tevékenykedett egyszerre: az Amaryllis-ben, a Pétrus-ban és a Claridge’s-ben.

 

Egy rövid időre visszatért Olaszországba a Dal Pescatore étterembe Canneto sull’Oglióba, de ezután ismét Londonban kötött ki, ahol ezúttal főszakács lett Gordon Ramsay három Michelin-csillagos éttermében 2004 és 2007 között. Egy évvel később a skót szakács új kalandot ajánlott neki: kinevezte a versailles-i Trianon Palotában található luxus Hotel Waldorf Astoria étterem főszakácsának, ahol Simone 2009-ben két Michelin-csillagot is elnyert.

A váratlan párosítások nyerő kombinációkhoz vezetnek

TUDJON MEG TÖBBET

Mindezzel a háta mögött Zanoni 2014 februárjában megnyitotta a Le Rafaelt, az első kosher haute ételeket kínáló éttermet Párizsban. A nagy kihívást jelentő, de rendkívül sikeres projektben az olasz séf olyan kiváló minőségű gasztronómiai menüt állított össze, amely tökéletesen megfelel a zsidó hit szigorú étkezési előírásainak.

Restaurant Le George    

A Le George egy könnyed, modern étterem mediterrán stílusban, amely ideális párok vagy kis társaságok számára, hiszen számos étel féladagban is elérhető. Az vidám hangulatot árasztó étterem a Côte d’Azur és Észak-Olaszország közötti utazásra hívja a vendégeket, ahogyan azt Simone Zanoni séf megálmodta.

A többi séf

Denny Imbroisi
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Lionel Giraud
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Vivien Durand
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Beatriz Gonzalez
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Yannick Tranchant
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE