Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

A cukrász Tranchant Lavazza iránti szerelme

A Tranchant könnyed és elragadóan jellegzetes desszertjei mögött rejlő titok.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A párizsi származású Yannick Tranchant jelenleg a világ egyik legelismertebb cukrászmestere.  Neva Cuisine éttermében, ahol Lavazza kávé is rendelhető, ételei révén fejezi ki kreativitását. Egyszerűséggel és koherenciával párosítja az ízeket, textúrákat és ételhőmérsékleteket. Az alapanyagok kiválasztása során a bonyolult vagy hivalkodó ízesítésnek nincs helye. Leginkább könnyed és pompás desszertjeiről ismert.

Tranchant ételek iránti szenvedélye már igen korán megmutatkozott. Kulináris tanulmányai befejeztével abban az étteremben fedezte fel a francia sütemények világát, ahol a nővére is dolgozott: a Roissy-ban működő Sheraton Hotelben. Cukrászként később ő is itt helyezkedett el.

Miközben új ihletek után kutatott, hat hónapig dolgozott egy francia gourmet étteremben Írországban, majd visszatért Franciaországba, hogy a La Grande Cascade helyettes cukrászmestereként kamatoztassa a tudását. Mindössze két év elteltével itt főcukrásszá léptették elő.

A Franciaországban eltöltött idő alatt, pályafutása legmeghatározóbb nyolc évében, Yannick megismerkedett Beatriz Gonzalezzel, a mexikói származású helyettes sous cheffel. Ezután a duó tagjai, akiknek gasztronómiai világa és stílusa tökéletesen kiegészíti egymást, úgy döntöttek, hogy a saját útjukat járják, és megnyitották a saját éttermüket. 2011 júliusában Gonzales és Tranchant, valamint Gonzalez férje, Mathieu Marcant megnyitotta a Neva Cuisine éttermet.


Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.