Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

JASON CLARK: ELISMERT MIXOLÓGUS, KÁVÉSZAKÉRTŐ

Less be a bárpult mögé, és meríts ihletet Clark mesteri és innovatív kávéalapú koktélkreációiból.

A Lavazza-csapat 3-4 perc

Az Új-Zélandon született és nevelkedett Jason Clark mixológia iránti érdeklődése szülőföldjén alakult ki 17 évesen, miután csaposként kezdett dolgozni egy helyi bárban.

Clark mixológia iránti szenvedélye gyorsan elmélyült, és néhány év elteltével bármenedzserré léptették elő. Mielőtt megvásárolta volna a bárt, 1997-ben az Egyesült Királyságba utazott, hogy a guildfordi TGIF iskolában vendéglátóipari ismeretekre tegyen szert. 

A néhány évnyi vendéglátózást követően többek között Ausztráliában és Új-Zélandon is dolgozott, és azóta komoly hírnevet szerzett magának. Számos nagyvárosban – így többek között Amszterdamban, Varsóban, Londonban és Berlinben – indult versenyeken, amelyek közül jó néhányat meg is nyert.

23 évnyi vendéglátóipari tapasztalattal a háta mögött sikeresen elsajátította a tökéletes koktélok keveréséhez szükséges magabiztosságot és készségeket. Merész, jellegzetes és kifejezetten karakteres koktéljai széles ízvilágot ölelnek fel.

KÁVÉ IRÁNTI SZERELME

A kávé története és készítése iránt érdeklődést mutató Clark egyik kedvenc koktélalapanyaga a kávé.

Két legnagyobb szenvedélyének, a kávénak és a mixológiának az ötvözésével a világ legnépszerűbb italai számára kölcsönözött újszerű jelleget.

A kávéalapú koktélok művészetét a keveréstől a rázatáson át egészen a lángolásig elsajátító mixológus tovább tökéletesítette az olyan egyszerű klasszikusokat, mint például az Espresso Martini és az ír kávé.

A különféle keverékek, pörkölési eljárások és módszerek felhasználásának köszönhetően a kávékoktélok kifejezetten meglepő reakciókat tudnak kiváltani.

CLARK ÉS A LAVAZZA

Mivel világszerte elismert kávéalapú koktéljaiban gyakran a kávé a meghatározó íz, Clark a Lavazza márka büszke nagykövete. A Lavazzának köszönhetően a világ legnagyszerűbb és legkiválóbb minőségű kávéit használhatja fel alkotásaihoz, a kávé és a mixológia iránti szenvedélyét pedig a világ többi részével is megoszthatja.

Az alkotáson kívül Clark jelenleg arra törekszik, hogy kreativitását, készségeit és tudását világszerte megossza a kávérajongókkal. Első kézből megtapasztalva a kávé nyújtotta hihetetlen lehetőségek végtelennek tűnő tárházát, Clark arra ösztönzi a csaposokat, hogy legyenek kreatívak és kísérletezzenek bátran a kávé különböző ízeivel.

Clark és tanítványai számára a kávé új és izgalmas italok egész világa előtt nyitotta meg az ajtót.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.