Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Ismerkedj meg Monica Galetti séffel

Egy széles körben elismert női séf, vendéglős, író és szeretett tévés személyiség története

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Az egyik legismertebb és leghíresebb londoni női séf, Monica Galetti Szamoán született, de Új-Zélandon – előbb Aucklandben, majd pedig Wellingtonban – nevelkedett.

Az ételek iránt már fiatalon érdeklődést mutató későbbi séf szenvedélyére egzotikus, dél-csendes-óceáni gyökerei is hatással voltak. A Központi Műszaki Intézetben tanult, ahol az 1990-es évek elején szerzett vendéglátóipari diplomát.

Tanulmányai befejezése után Lower Hutt mellett képezte tovább magát, annak wellingtoni Timothy's éttermében. Felfedezve a benne rejlő nagyszerű lehetőségeket, Hutt arra bátorította, hogy induljon el ausztrál, amerikai és európai főzőversenyeken.

LE GAVROCHE

1999-ben Galetti Londonba költözött, hogy Michel Roux Jr.  két Michelin-csillagos éttermében, a Le Gavroche-ban dolgozzon. A Timothy’s étteremben betöltött chef de partie állását megtartva Roux elsőszámú segédjévé vált. A Le Gavroche sous chef pozícióját gyorsan elnyerve ő lett az első nő az étterem történetében, aki ilyen vezető állást töltött ott be. 

2005-ben Monica lett Michel Roux Jr. másik éttermének, a mauritiusi Le Gavroche Tropiques-nak a főszakácsa. Összesen mintegy tizenkét évet töltött el Roux Le Gavroche éttermében, mielőtt 2015-ben kilépett onnan.

MERE

2017-ben, miután rövid szünetet tartott, hogy a családjával lehessen, Monica férjével, a francia származású sommelier-vel, David Galettivel együtt megnyitotta első éttermét Londonban, Mere néven.

A Monica édesanyjáról elnevezett étterem a különféle kulturális hatások valóságos olvasztótégelye. A Mere saját és férje gyermekkorából származó ételek ihlette konyhája a klasszikus francia konyha, valamint az egzotikus dél-csendes-óceáni ízek és az új-zélandi konyhaművészet változatos és ízletes keveréke.

KONYHÁN KÍVÜLI TEVÉKENYSÉGEI

Galetti azonkívül, hogy mesterszakács és sikeres vendéglős, két sikerkönyv, a Monica’s Kitchen és a The Skills szerzője is.

Az utóbbi időben Galetti neve a televíziós műsorok világában sem számít ismeretlennek, ugyanis műsorvezetőként és bíróként tevékenykedik a BBC2 népszerű, MasterChef: The Professionals című népszerű főzőműsorában.

A The Times éttermi kritikusa, Giles Coren mellett Galetti a BBC2 Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby című dokumentumfilm-sorozatának két évadjában társműsorvezetőként is megcsillogtathatta tudását.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.