Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Egy korty exkluzivitás Carlo Craccóval

Bepillantás az egyik legkiválóbb világhírű séf és elismert tévés személyiség pályafutásába.

A Lavazza-csapat 2-3 perc

Minden jól ismert séfnek megvan a maga saját filozófiája, Carlo Craccoé a kihívásról, kutatásról és a szintézisről szól. Cracco imádja keverni az ízeket, de nem pusztán azért, mert szereti a kontrasztokat. A különféle ízek összeházasításakor Cracco nem a különbségek kiemelésére, hanem a létrejövő új ízek bemutatására összepontosít.

Milánóban két étterem közül is választhatnak azok, akik Cracco exkluzív konyhaművészetére vágynak: a Ristorante Cracco mellett a segheriai Carlo e Camilla is szívesen látja őket. Az éttermeiben elköltött remek étkezésekre a tökéletesre főzött Lavazza eszpresszó teszi fel a koronát.

A legtöbb séfhez hasonlóan Cracco is világjáró. A világtapasztalat, a megfigyelés és a tudás egyaránt elengedhetetlenül fontos a nagyszerű konyhaművészet megteremtéséhez, és ezzel Carlo Cracco is tökéletesen tisztában van.

De hogyan kezdődött a pályafutása? A kérdés megválaszolásához egészen 1986-ig kell visszamennünk. Cracco szakmai karrierje a milánói Gualtiero Marchesi-ben indult be, az első olyan olasz étteremben, amely három Michelin-csillaggal is büszkélkedhetett.

Azóta a világ számos városában megfordult, így többek között Savonában, Párizsban, Firenzében, Bresciában és Cuneóban is. Végül visszatért Milánóba, hogy a Stoppani család felkérésének eleget téve elvállalja a frissen megnyitott Ristorante Cracco-Peck étterem főszakácsi állását.

2018 óta Cracco a város legelegánsabb találkozóhelye, a milánói Galleria főszakácsa. Ez egy olyan elegáns és kifinomult étterem, ahol a hagyomány és az innováció harmóniája járja át a főzés művészetét. Az étteremben felszolgált klasszikus fogások között a karamellizált orosz saláta, a pácolt tojássárgája, a serpenyőben sült csontvelős sáfrányos rizottó és a kakaóhéjban készített turbolya is megtalálható.

Ennek ellenére Cracco világa nem korlátozódik a magas konyhaművészet világára. Cracco évek óta nagykövetként is tevékenykedik az IFAD-dal együttműködve, hogy segítse a vidéki közösségeket a klímaváltozás elleni küzdelemben. 2016-ban az IFAD Recipes for Change kampányában is szerepet vállalt a környezetvédelmi világnap alkalmából. Ebből az alkalomból Marokkóba is ellátogatott, hogy a klímaváltozás által veszélyeztetett hagyományos ételek főzésével hívja fel a közvélemény figyelmét: marokkói szarvasgombát készített, ami számos hagyományos étel kulcsfontosságú összetevője.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.