*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Az ételfilozófust és a nemzetközi gasztronómia guruját, Adrià séfet nem szükséges bemutatnunk.
A Time magazin által a 100 legbefolyásosabb ember közé is beválasztott, valamint több díszdoktori címet is viselő Ferran Adrià az elmúlt években radikálisan megváltoztatta a kortárs magas konyhaművészet világát.
Adrià séffel folytatott együttműködésünk 2000-ben vette kezdetét, amikor elindítottuk a különleges Coffee Design trendjét. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a kávé hivatalosan is bekerült a csúcsgasztronómia világába. Akkoriban már a legkiválóbb éttermekben, köztük a barcelonai El Bulliban és az ibizai Heartban akár egy Lavazza kávét is elfogyaszthattak a vendégek a remekbeszabott étkezések végeztével.
Az El Bulli étteremben Adrià olyan kreatív módszert dolgozott ki, amely napjainkra új kutatási projektek alapjává vált. A séf teljes története és az évek során megalkotott 1846 receptjéhez köthető összes anyag megtekinthető a 2019-ben megnyitott Cala Montjoi Foundation intézményében.
Adrià az El Bulli Foundation alapítója is egyben. Az alapítvány egy olyan innovatív gasztronómiai kutatási központ, amelynek célja, hogy tanulmányozza és katalogizálja a világ összes kulináris tudását. A világ különböző tájairól származó kulináris hagyományokat, tudást és szakértelmet felkutató különleges kezdeményezés a kulináris megújulásra helyezte a legfőbb hangsúlyt.