*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
Mexikótól Párizsig: Beatriz Gonzales hihetetlen története és találkozása a Lavazzával.
A neves séf, Beatriz Gonzales gyermekkora óta rajong az ételekért, és már egészen kiskora óta vonzotta a csúcsgasztronómia világa. Finomabbnál finomabb, kiadós fogásai elkészítésénél a legapróbb részletekre is gondosan odafigyel. Legnagyobb örömére többen a „nőies” jelzővel illetik ételeit, amivel Beatriz teljes mértékben egyetért.
A párizsi Chef Gonzales’ Neva Cuisine étteremben felszolgált ételkölteményei egy csészényi Lavazza eszpresszóval varázsolhatók még különlegesebbé.
Lássuk, hogy mindez hol és hogyan kezdődött!
A mexikói származású Beatriz Gonzales Franciaországban végezte kulináris tanulmányait. A lyoni Institut Paul Bocuse intézetben folytatott tanulmányait követően a cannes-i InterContinentalban, majd a Pierre Orsi étteremben gyakornokoskodott. Miután Franciaországban hírnevet szerzett magának, Gonzales elhagyta Lyont, hogy megtanuljon olaszul, és hat hónapot Firenzében töltött.
Olaszországban aztán karrierje egyre gyorsabban szárnyalt felfelé, miután felvették a három Michelin-csillaggal büszkélkedő Lucas Cartonba. Az étterem híres főszakácsa, Alain Senderens egy igazi luxus brasserie-vé változtatta a helyet, amely két Michelin-csillagot is kapott a megnyitását követő évben. A fiatal séf öt éven keresztül elképesztő iramban, szívvel-lélekkel dolgozott.
26 éves korában felkérték, hogy legyen a La Grande Cascade helyettes sous chefje. További fejlődésre vágyva csatlakozott Frédéric Robert séf csapatához. Négy évvel később a La Grande Cascade cukrászával, Yannick Tranchant-tal együtt otthagyta az éttermet, hogy felépítse saját vállalkozását.
Férjével, Matthieu Marcanttal és barátjával, Yannick séffel közösen Párizsban nyitotta meg első éttermét, Neva néven, amit mindössze három év után a második követett, a Coretta.
Egyre gyarapodó kulináris tapasztalatainak köszönhetően felkérték, hogy legyen a Le Rive Droite, a La Grande Epicerie de Paris híres éttermének a szakácsa.