Monica Galetti 

Séf és étteremvezető, Mere 

Monica Galetti az egyik legismertebb és legelismertebb női séf Londonban. Monica, aki Szamoában született és az új-zélandi Wellingtonban nőtt fel, már élete korai szakaszában érdeklődött a gasztronómia iránt, és séfnek tanult Új-Zélandon. 

1999 fogta magát, és Londonba költözött, hogy Michel Roux Jr. éttermében, a két Michelin-csillaggal rendelkező Le Gavroche-ban dolgozzon. Monica tehetségét korán felismerték, és hamarosan a Le Gavroche első női helyettes főszakácsa lett, majd 2005-ben Michel főszakáccsá nevezte ki a mauritiusi Le Gavroche Tropiques-ban.

 

Az elmúlt tíz év során Monica ismert televíziós személyiséggé vált a BBC2 népszerű MasterChef: The Professionals című programjának műsorvezetőjeként és bírájaként. Nemrég a BBC2 Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby című műsorának két részében is feltűnt a The Times gasztronómiai kritikusa, Giles Coren társaságában, társ-műsorvezetőként. 

A Le Gavroche-ban töltött tizenkét év után Monica 2015-ben kilépett, hogy több időt tölthessen férjével és lányával, illetve azért, hogy megtalálja a tökéletes helyszínt első saját étterméhez Londonban, amely Mere néven nyílt meg 2017-ben, a Fitzrovia kerületben. A Monica édesanyjáról elnevezett Mere a kulturális hatások valóságos olvasztótégelye. Férje, David gyermekkori környezetének klasszikus francia ízvilága keveredik itt Monica gyermekkorának, Új-Zélandnak és a Csendes-óceán déli részének egzotikus ízeivel, amelyet utazásaik és a brit évszakok által inspirált elemek gazdagítanak.

 

Monica két könyv szerzője: Monica’s Kitchen és The Skills.

A többi séf

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Pietro Leemann
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Maurilio Garola
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Cerea fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE