Loretta Fanella

Az 1980-ban a Lazio régióban megtalálható Fiuggiban született Loretta Fanella eredetileg stylist szeretett volna lenni.

 

Szinte véletlen volt, hogy végül szülővárosának vendéglátóipari iskolájában kötött ki. Rájött, hogy a tervezés és a formák iránti szeretetét a sütés művészetén keresztül is ki tudja fejezni.

 

1999-ben Fabio Tacchella séf éttermében, az Anticában gyakornokból előétel- és süteményfelelős lett.    

2001-ben Carlo Cracco munkát ajánlott neki milánói éttermében, a Cracco Peckben, hogy ő vezesse a desszertrészleget. Ezt követően Loretta egy hónapra Costa Bravára utazott dolgozni.

Mindössze két hét után Ferran és Albert Adrià meggyőzte őt, hogy maradjon az éttermükben, az elBulliban három évig. Itt Loretta Fanella megvalósíthatta álmait és kísérletezhetett; újraértelmezte a hagyományos desszertkészítést.

 

2006-ban azzal az elhatározással tért vissza Olaszországba, hogy elviszi szülőhazájába a Spanyolországban kikísérletezett innovációit. Novemberben a firenzei Enoteca Pinchiorrit választotta: egy év leforgása alatt az étterem teljesen átalakult, és a Paolo Marchi a legjobb olaszországi cukrásznak választotta Lorettát.


2008 óta a szakemberek oktatásának szenteli idejét, valamint különféle szállodák és éttermek számára készít desszertmenüket. 2010-ben kiadta Oltre (Azontúl) című könyvét, amely Loretta Fanella 36 saját receptjét tartalmazza.

 

2014 óta a Lavazza márkanagykövete és 2015-ben Michelin-csillagot kapott.

2016-ban a Ristorante Borgo San Jacopo szintén kapott egy Michelin-csillagot, amelynek Loretta állította össze desszertmenüjét.

A többi séf

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Maurilio Garola
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Pietro Leemann
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Filippo La Mantia
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE