Ferran Adrià

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

ElBulli Foundation (Barcelona) és Heart (Ibiza). 

Ferran Adrià (született 1962-ben a barcelonai Hospitalet de Llobregatban), ételfilozófus és nemzetközi gasztroguru. A elBulli Foundation megalapításával létrehozott egy olyan innovatív központot a gasztronómiai kutatás számára, amelynek célja a kulináris világ tanulmányozása és katalogizálása: egy rendkívüli vállalkozás, amelynek középpontjában minden szinten az innováció áll, az összes interdiszciplináris tudáshálózatot összekötve ezzel.

A Lavazzával 2000-ben kezdett együttműködni, amikor a cég elindította a különleges kávédizájn trendjét, aminek köszönhetően az elsőrangú gasztronómia területén is hivatalosan megismerhették a kávét.

A Time magazin 100 legbefolyásosabb embere közé is bekerülő, valamint több díszdoktori címet is viselő Adrià radikálisan megváltoztatta a kortárs haute konyhaművészet világát.    

Az elBulli étteremben kidolgozott kreatív módszer – ahová 1984-ben Juli Solernek köszönhető találkozása miatt visszatért, és amelyet több mint 30 évig a reflektorfényben tudott tartani – ma új kutatási projektek alapja. A séf teljes története és az évek során megalkotott 1846 receptjéhez köthető összes anyag megtekinthető lesz a 2019-ben megnyíló Cala Montjoi Foundation intézményében.

A többi séf

Virgilio Martinez
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Albert Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE